Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 21 december 2013 @ 22:26 door Calamandja , 2544 keer bekeken

Hieronder volgende de 7 stappen naar meer Synchroniciteit in je Leven:

   

1. Erkenning van het Universum

De eerste stap op weg naar meer synchroniciteit in je leven is het erkennen dat in weze jij, ik en het universum één zijn. Voorbij ons eigen denken, hebben we toegang tot de bewuste intelligentie die de bron vormt van het universum. Als je hier meer over wilt lezen, kan ik het boek van Deepak Chopra ‘Synchronisch leven‘ zeer aanraden. Het klinkt allemaal moeilijker dan het is. Waar het op neer komt is dat we onderling met elkaar verbonden zijn.

   

2. Positieve menselijke Relaties

Elke relatie die je hebt, is een uiting van wie jij bent als persoon en zal je in die zin verder brengen in jouw ontwikkeling. We zijn allemaal een spiegel voor de ander en we moeten leren onszelf te zien in de spiegel die anderen ons voorhouden. Dit betekent dat je soms geconfronteerd wordt met je negatieve kanten en andere keren wordt juist bevestigd hoe mooi je bent als persoon. In deze stap gaat het erom dat je in alles zowel de positieve als de negatieve kanten van jezelf accepteert.

   

3. Positieve innerlijke Dialoog

Je innerlijke dialoog kan negatief beinvloed worden door oordelen en vooroordelen die je jegens een ander of jezelf hebt. Alles wat je denkt, voelt en zegt komt tot uiting in je lichaamstaal en je lichaamsbewegingen. Wanneer je ervoor zorgt dat je een positieve innerlijk dialoog voert met jezelf zullen mensen in jouw omgeving dit opmerken. Ze zullen het prettig vinden om met je samen te werken, je te helpen en in je nabijheid te zijn.

   

4. Creeer zuivere Intentie

Het hebben van intentie is uit te leggen als iets heel erg graag willen. Je wilt graag die fantastische baan, je wilt een partner, je wilt je huishouden goed op orde hebben. Om synchroniciteit in je leven te realiseren is het essentieel om met zuivere intentie je dromen na te jagen. Zuiver houdt in dat je wenst vanuit eenvoud, harmonie en dankbaarheid. Niet–zuivere intentie wordt beїnvloed door bijvoorbeeld zelfzuchtigheid, streven naar status, egoїsme en puur eigenbelang.

   

5. Emotioneel evenwicht

Wanneer je emotioneel in balans bent, trek je simpelweg goede en prettige zaken aan, omdat je ruimte in je hoofd en hart hebt. Je kent vast de vier B’s: boos, bang, blij en bedroefd. De emoties boos, bang en bedroeft kunnen ernstige vormen aan nemen: liefdesverdriet kan je nachtenlang uit je slaap houden, boosheid kan je ziek maken en angst werkt belemmerend.

   

Een remedie in dit soort situaties is het uiten van jouw gevoelens en aangeven waar je behoefte aan hebt. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. In mijn praktijk ervaar ik dat mensen het altijd heel goed weten, maar hun gevoel loopt erachter aan. Je kan weten wat goed of slecht voor je is, maar het gevoel kan nog in de weg zitten. Als je hier wat helderheid in wilt creёeren, weet je mij te vinden.

    

6. Twee keer per dag Mediteren

Op soChicken kun je veel artikelen terug vinden over meditatie. Het belang van meditatie bij het creёeren van synchroniciteit in je leven is groot. Aangeraden wordt om ‘s ochtends voor het ontbijt en ‘s avonds voor het slapengaan een kwartier te mediteren. Mediteren brengt je hoofd tot rust en zorgt ervoor dat jouw gevoelsleven meer ruimte krijgt.

    

7. Openstaan voor Nieuwe Impulsen

We raken gewend aan een bepaalde manier van doen en gaan dan op dezelfde voet verder, uit gewoonte, omdat het op deze manier makkelijk en veilig is. Als je je leven opnieuw vorm wilt geven, door het toewerken naar synchroniciteit, is het belangrijk om open te staan voor nieuwe impulsen. Wees bewust van je belemmerende patronen en blijf nieuwe wegen inslaan om jezelf te bevrijden van emotionele ballast.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.