Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 24 oktober 2021 @ 20:10 door Calamandja , 451 keer bekeken

Het is als hooggevoeligen soms moeilijk om voor jezelf te kiezen. Je bent sensitiever voor de gevoelens en oordelen van anderen. En kan hierdoor teveel rekening gaan houden met de verlangens van de maatschappij en je directe omgeving.
 
Teveel prikkels kunnen je systeem overladen waardoor je onrustig wordt en blijft gedurende de dag. Stilstaan wordt in onze maatschappij ten slotte niet gestimuleerd. Terwijl dat nou juist is wat we als hooggevoelige nodig hebben.
 
Deze tips helpen je zeker om bij je kern te komen en voor jezelf te kunnen kiezen in de drukke wereld waarin wij leven.

  • Ga wandelen in de natuur

Als je hoog gevoelig bent kan je makkelijk te hoog in je energie gaan zitten, doordat je bijvoorbeeld teveel in je hoofd zit. Je hartslag gaat dan omhoog, je bent onrustig en voelt je niet goed geaard. Het is dan van essentie dat je je aandacht naar je voeten brengt.
 
Dat klinkt makkelijk, maar dit vraagt om veel focus als je dit effectief wil doen. Probeer het maar eens een hele dag of een paar uur. Met name als je wandelt en staat. Om dan met je volledige aandacht bij je voeten te zijn.
 
Zo kan je steeds meer een connectie met de aarde gaan ervaren, het is daarbij van waarde dat je niet gaat visualiseren, maar de aarde juist echt gaat voelen. Geniet van je reis naar beneden!

  • Zorg goed voor je lichaam

Zorg goed voor je lichaam en wees waakzaam met voedsel en drankjes die je hartslag verhogen, waaronder koffie en suiker. Als je hartslag verhoogd, wordt je stresssysteem geactiveerd waardoor je zintuigen op scherp gaan staan. Je ervaart geluiden en andere prikkels dan intens. Je wil als hoog gevoelige dus liever geen producten nemen die je hartslag verhogen.
 
Je lichaam vind het ook niet fijn om de hele dag stil te zetten. Zorg ervoor dat als je een dagje alleen thuis bent, je ook aan beweging doet. Doe wat yoga, sport en blijf actief. Je lichaam gaat zich er een stuk vitaler door voelen. Dit geld ook op de werk vloer, kijk of je af en toe je benen en de rest van je lichaam kan bewegen om de energie daar weer te laten stromen zodat je lijf soepel blijft.

  • Doe even niks!

Als er iets belangrijk is om te ontladen is het wel ‘’niets doen’’. Gevoelige mensen hebben tijd nodig om op te laden. Neem wat tijd voor jezelf, doe iets zonder reden. Maak een korte wandeling in je buurt of ga een paar minuutjes op bed liggen. Niet om te slapen, maar gewoon om even de dingen van de dag te verwerken.
 
Kijk of je tussen activiteiten door ook  even een niks kan doen. Zitten/liggen en even helemaal niks. Je dagelijkse momentjes om bij jezelf te komen.

  • Maak bewust de keuze om onderdrukte gevoelens te omarmen

Ons ego kiest er vaak voor om dingen van onszelf te omarmen, en delen van onszelf te onderdrukken. Dit onderdrukken gebeurd vaak onbewust door middel van schaamte. Als je nou merkt dat je over jezelf oordeelt kijk dan of je een hand op deze plek kan leggen waar je schaamte voelt. Ga met je aandacht naar dit punt toe en voel even wat het is.
 
Wat dat gevoel is wat geblokkeerd wordt, voel ook waar de schaamte zit en waar de geblokkeerde emoties. Kijk dan of je het kan accepteren of nog liever, ervan kan houden. Dan stroomt het weer naar boven, naar je hart.

  • Doe dingen die je leuk vindt

Je kunt altijd kiezen wat je doet in het leven, verander moeten in willen. En kies zoveel mogelijk voor de dingen die jij graag wil doen.
 
Kies er daarbij ook voor om je grenzen aan te geven als je iets niet wil doen, niks moet. Het is jouw leven. 

  • Stem je af op je centrum

Als je in je hoofd zit en buiten jezelf leeft ben je het contact met je centrum kwijt. Dit is de plek waar onze kracht en ons gevoel zit.
 
Je centrum zit op de locatie van je solar plexus, ongeveer twee vingers boven je navel. Stem je volledige aandacht af op dit punt. Adem hier heen, en voel je kracht. Blijf hier een aantal minuten met je adem en aandacht. Zo stem je je weer af op centrum. Ook als je in een drukke omgeving bent.
 
Als je je op je centrum afstemt in beweging kan je ook naar dit punt toe ademen. Met een beetje ademwerk en concentratie kan je de stilte in de storm worden. Je kan deze concentratie dan naar een paar minuten loslaten, je zal dan merken dat dit vanzelf gaat. 

  • Geef expressie aan je emoties

Hou je emoties niet binnen, maar spreek ze uit. Maak een geluid, schreeuw, lach, zing, schrijf ze op. Jou emoties zijn van jou. Ze zijn een van de dingen die jou uniek en mooi maakt.
 
Ze mogen gevoeld en gehoord worden. En als je contact maakt met je emoties en ze omarmt kies je voor jou.

  • Volg je intuïtie 

Als je hoog gevoelig bent heb je meestal een sterke intuïtie. Dit omdat je meer aanvoelt. Vertrouw op dat onderbuikgevoel. Ook als andere mensen iets anders tegen je vertellen. 
 
Leer op je intuïtie te vertrouwen. Onderscheid daarbij wel je eigen oordelen en angsten van je intuïtie. Je intuïtie is er direct, het is een weten dat soms uit het niets lijkt te komen. Je weet dan gewoon dat het waar is.
 
Het kan zich voordoen als je naar een verjaardag wil gaan, maar je gevoel zegt je dat je het eigenlijk niet moet doen. Of de eerste keer dat je iemand ziet. Je kan dan een zwaar onverklaarbaar gevoel over iemand krijgen.
 
Vertrouw op deze gevoelens en je intuïtie, maar durf ook voorbij je eigen angsten en oordelen te kijken.

  • Durf groot te dromen

Wees niet bang om groot te dromen. Je hebt alle moed en kracht in je om je mooiste dromen waar te maken. 
 
Heb vertrouwen en begin vandaag met je dromen werkelijkheid maken. Het begint al met het opschrijven van je dromen en ze bespreken met je vrienden en collega’s. 

  • Deel je verlangens en dromen

Iets heel belangrijks wat vaak vergeten wordt is het om hulp vragen aan vrienden, maar ook aan het universum zelf. ”Gooi je diepste verlangens de kosmos in” en vraag om ondersteuning om je mooiste dromen werkelijkheid te laten worden.
 
Als je dit doet terwijl je je afstemt op je hart en liefde, zo kan de kosmos je ook horen.
 
Bron: nieuwetijdskind.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.