Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 06 augustus 2012 @ 21:40 door Calamandja , 5369 keer bekeken

Hooggevoeligen massaal aan de…

   

Veel hooggevoeligen krijgen medicatie, ze voelen zich er niet gelukkig bij, maar hebben op dat moment geen ander vooruitzicht. Ze slikken braaf tegen beter weten in! 

Wat info over deze porblematiek vonden we in volgend artikel uit een oude nieuwsbrief van SERENORA: voor spirituele bewustwording van hooggevoelige mensen door middel van behandelingen, workshops en cursussen. 

    

Onlangs werd mijn hulp gevraagd voor een kind van zeven jaar. Hij voelde zich niet lekker, was druk en moe tegelijk. Bovendien had hij veel buikpijn. De ouders waren zelf een beetje bang van zweverige gedoe, maar zagen wel in dat hun kind leed onder de huidige situatie. Ze hadden ons adres via via gekregen en wilde weten of we iets voor hun kind konden doen.

Geschiedenis: Ze waren via hun huisarts verwezen naar de neuroloog om hun drukke kind te onderzoeken. Deze had testjes gedaan en zijn conclusie was dat er geen ernstige afwijkingen gevonden waren. Maar gezien de klachten (druk zijn, of ADHD genoemd, zie ook de website Hersenstorm ADHD en Balans voor Kids), schreef hij de medicatie ritalin voor. Na enkele maanden hielp dit niet meer voldoende en werd de medicatie verhoogd naar anderhalf tabletje per dag. Het verdoofde hem tijdelijk, maar als het tabletje uitgewerkt was werd hij weer druk. Daarmee werd de oorzaak werd niet weggenomen. Ze begonnen zich zorgen te maken. Volgens de ouders had het kind voor die tijd nooit buikpijn gehad, sinds de ritalin klaagde hij erover. Ze hadden zelf het idee dat medicatie niet de juiste oplossing voor hun kind was. De arts bood hun geen ander alternatief dus gingen ze buiten zijn medeweten op zoek naar wat anders. 

     

Hij kwam bij mij, het eerste wat me opviel was het enorme energieveld, veel verder uitstralend dan bij een "normaal" kind. Na enkele testjes bleek dit kind hooggevoelig, waarvan de ouders eerst niet begrepen wat dit inhield.

    

In contact met het kind, bleek dit een wijze ziel die mij precies kon vertellen wat de ritalin met hem deed, het gaf hem buikpijn, maar hij voelde zich ook anders dan andere kinderen. En dat besef deed hem verdriet. 

    

Hij kon ook vertellen wat de inhoud van de gesloten flesjes remedies in zijn lijfje deden! Hij koos er een uit die hij volledig beschreef en hem kon helpen! Een extra controletest of het kind niets verzint bestaat uit verschillende flesjes met etherische olie met dezelfde inhoud en een ander etiket. Als het kind ons probeert te misleiden ( en dat gebeurt wel eens)dan lopen ze in deze testen vast. Het was voor hem niet moeilijk "daar zit hetzelfde in" zonder de dop open te maken. Hij had nog gelijk ook!

    

Wonderwel hebben deze drukke kinderen vaak hele liefdevolle begrijpende ouders die een goede relatie met hun partner en kinderen hebben. Daarom is het voor die ouders zo ongrijpbaar, alles is in orde, waarom is ons kind dan zo druk? 

     

Vanuit het Cranio Sacrale vakgebied komen we vaak tegen dat er in de nek en achterhoofd minuscule vervormingen waar te nemen zijn, veelal veroorzaakt door een moeilijke geboorte. (tangverlossing, vacu ümpomp, vastzitten in het geboortekanaal) Of door een ongeval. Het is een vergissing om te denken dat alle schedelbotten na een jaar massief aan elkaar gegroeid zijn. Alle schedelbotten horen te bewegen. Die beweging voelen de hooggevoeligen en hebben duidelijk klachten als daar iets scheef staat. 

    

Daarnaast lijden bijna alle hooggevoelige kinderen ook aan te veel elektrische spanning in hun weefsels, met name in de nek. Ze zijn net als magneten, ze trekken (onbewust) alle energieën naar zich toe en daar worden ze nu zo druk van! Als ik ze aanraak voel ik vele schokjes, vergelijkbaar in de winter als ik op nylon vloerbedekking loop dat statisch wordt en als ik dan iets aanraak, dan krijg ik ook een schok. 

    

Door hun overgevoeligheid, zie je ook in de darmen verstoringen, daarom is de oorzaak ook complex en vraagt een speciale aanpak, die voor hooggevoeligen! We kunnen met onze hooggevoeligen wel in het bos gaan wonen, maar ze moeten juist midden in de maatschappij leven, dat is hun taak! Naast de rustgevende Cranio Sacraaltherapie en ondersteuning voor ouders onderzoeken wij ook of er niets mis gaat met de stofwisseling.

    

Eenvoudige tips (voor ouders) om deze kinderen rustiger te laten worden en hun weefsels te ontspannen zonder medicatie. 

    

We leren ze omgaan met een blinddoek over de ogen en het voorhoofd, twee maal per dag ongeveer 10 minuten. Een rustmoment voor allemaal. Dit dekt niet alleen de ogen af maar ook de pijnappelklier. Die pijnappelklier, midden in het hoofd reageert dan alsof het bedtijd is het is immers donker, en gaat rustgevende stoffen afscheiden. Daardoor kunnen de kinderen rustig kijken naar alle bewegingen die bij hen binnenin zichtbaar worden. Ik noem het voor de kinderen kijken met je binnenoog, misschien draait er wel een mooie film of zie je kleuren of plaatjes. 

     

Vervolgens leer ik de ouders om met hun kinderen te visualiseren dat ze in een gele ballon of een geel huisje zitten. De kleur geel beschermt hen tegen opleggende energieënvan anderen. 

    

Ook wil ik deze kinderen voor het naar bed gaan gedouched zien, geen computer meer of TV maar lezen, kleuren, verhaaltjes voorlezen of spelen en dan naar bed. De boffers onder de drukke kinderen die thuis een bad hebben krijgen als "huiswerk" elke dag 20 minuten in een lekker bad met zeezout! 

    

Vaak leer ik de ouders de voetjes op een speciale manier in te smeren (metamorfose massage) met een olie die het kind uitgezocht heeft. 

    

een goed boek voor ouders is De Thao Te king voor ouders van William Martin

Denk nu niet dat alleen kinderen dit overkomt, ik heb een grote groep van volwassenen onder behandeling ( oudste 72 jaar) die voor dezelfde verschijnselen ook aan de medicatie zijn!

   

Veel liefs,

Ria Feskens 

© serenora december 2006 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.