Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 28 juni 2015 @ 21:27 door Calamandja , 997 keer bekeken

Misschien heb jij je dit ook wel eens afgevraagd: “Waarom lijkt een ander alles te krijgen wat hij wil en ik alleen maar puinzooi?” Deze vraag kreeg ik (Maurice Kok) laatst op Facebook van iemand. Zij vertelde mij dat ze al bekend is met de wet van aantrekking, weet welke stappen ze moet nemen, alleen ze krijgt niet wat ze wilt hebben of zelfs het tegenovergestelde. Ik realiseerde mij dat ook ik in deze situatie gezeten heb en dit mijzelf toen ook afgevraagd heb. In de onderstaande alinea’s leg ik uit waarom we niet altijd aantrekken wat we willen en geef ik je tips om dit te veranderen.

  

Weerstand

Soms hebben we weerstand voor een specifieke creatie, we hebben weerstand opgebouwd door ervaringen uit het verleden of door overtuigingen die we hebben overgenomen van anderen.  Weerstand die er voor zorgt dat we al een aanname hebben over onze succeskans, nog voordat we daadwerkelijk onze creatie hebben uitgezet. Weerstand in de vorm van emoties: frustratie, verdriet, teleurstelling enzovoorts , die opspeelt wanneer we alleen al denken aan het onderwerp. Waardoor onze vibe daalt en we ons zelf tegenhouden om het gene te creëren wat we willen.

Als we creaties uitzetten waar we weerstand voor hebben, waar we een negatieve emotie bij voelen, – je wilt bijvoorbeeld geld creëren en je voelt angst dat het je niet gaat lukken, teleurstelling voer andere keren dat het niet gelukt is of frustratie over je huidige situatie – dan zul je eerder het tegenovergestelde aantrekken van wat je wilt. Want je geeft meer aandacht en focus aan het onderwerp waar je weerstand op hebt. Eigenlijk willen we iets creëren, maar ons hoofd en vibe liggen niet in één lijn met elkaar, er zit een overtuiging of een gebeurtenis uit het verleden in jouw systeem die er voor zorgt dat je weerstand krijgt voor jouw creatie. Door onze weerstand gaat onze vibe naar beneden en hierdoor creëren we het tegenovergestelde i.p.v. het gene wat we willen. We trekken ‘puinzooi’ aan.

  

Tip: Voel in of je weerstand hebt voor een creatie, voel je frustratie over dit onderwerp? Focus je dan niet op dit onderwerp en leg de creatie tijdelijk neer.

  

Probeer je te focussen op creaties die geen weerstand opwekken en leg de creatie met weerstand even neer en besteed er geen aandacht aan. Hoe meer aandacht en energie je in het onderwerp steekt, terwijl je daar nog weerstand bij voelt, hoe groter de weerstand wordt. Als je geen aandacht besteed aan deze creatie waar je weerstand voor hebt zal je vibe niet dalen en zul je op ten duur ook niet meer het tegenovergestelde creëren. Probeer in tussentijd je weerstand voor je huidige creatie op te lossen en alleen als je in een hele hoge vibe bent met dat onderwerp bezig te zijn.

  

Emotionele schaal

Emotionele-schaal.jpgZoals ik vertelde in het kopje weerstand, uit weerstand zich in emoties. Emoties zoals frustratie, boosheid, verdriet, ongeloof enzovoort. Als we onze emoties rangschikken zullen we merken dat de ene emotie heftiger is dan de andere emotie en de ene emotie fijner is dan de andere.  We kunnen onze emoties op gevoel schalen van het fijnst tot het minst fijnst.  Zoals bijvoorbeeld Abraham Hicks gedaan heeft van het fijnst dankbaarheid, plezier, vrijheid, liefde, kennis en empowerment  tot het minst fijnst depressie, angst, machteloosheid, verdriet en spijt. De andere emoties staan hiertussen in oplopende volgorde (zie afbeelding).

Met de emotionele schaal in ons achterhoofd: vraag je af waar je zit op de schaal als je iets wilt creëren. Is dit omdat je gefrustreerd bent omdat je te weinig inkomen hebt? Vanuit frustratie. Of is het vanuit dankbaarheid, dankbaarheid voor je leven en wat je al hebt en dat je graag meer inkomen zou willen om nog meer leuks te kunnen doen?  Als we proberen te creëren vanuit frustratie of vanuit niet genoeg hebben, zullen we een werkelijkheid creëren van niet genoeg hebben en een werkelijkheid van frustratie. We creëren dus nog meer ‘puinzooi’.

  

Tip: Creëer alleen als jij je goed voelt!

  

Voel jij je niet goed, besteed dan even geen aandacht aan je creaties. Focus eerst op het verhogen van je vibe – door dingen te doen die je echt leuk vindt en waar je blij van wordt – en kijk of je steeds fijnere gevoelens kunt vinden. Wanneer je deze hebt bereikt ga dan verder met bewust creëren, zodat je het moois naar jou toe kunt laten komen.

   

Geloof

Het niet geloven, dat jezelf diegene bent die je eigen leven creëert, kan ook één van de redenen zijn waarom we puinzooi aantrekking i.p.v. het gene wat we wel willen.  Niet alleen geloven we vaak niet dat wij onze eigen toekomst kunnen creëren, maar vaak geloven we ook niet in datgene wat we willen manifesteren. We vragen om emoties, spullen en ervaringen waarvan we zelf niet geloven dat dit mogelijk is bij ons, of dat we het waard zijn. Bij een ander is het mogelijk, maar bij onszelf is vaak moeilijk te geloven.

Als we creaties uitzetten waarvan wijzelf niet geloven dat dit naar ons toe kan komen maar we proberen wel om ons te focussen en momentum op te bouwen voor deze creatie. Dan ontstaat er een onduidelijk beeld voor het universum. Onze vibe geeft aan dat dit niet mogelijk is en we proberen hier wel focus op te leggen, zodat we denken dat het mogelijk is dat dit naar ons toe komt. Wat er dan gebeurd is dat onze creatie niet komt, aangezien we niet in lijn zijn met onze emoties en niet een matchende vibe hebben. Zodra we merken dat onze creatie er nog niet is en we raken gefrustreerd, ontstaat er negatieve momentum die we opbouwen voor onze creatie. Hierdoor krijgen we het tegenover gestelde en niet het gene waar we voor gevraagd hebben.

 

Tip: Zorg dat je gelooft in jouw creatie.

 

Mocht je merken dat je niet gelooft in jouw creatie, probeer dan in te voelen wat je wel geloofd en maak je creatie minder groot. Neem hele kleine stapjes. Nu we het voorbeeld van geld creëren gebruiken: Misschien kun je nog geen 1000,- euro manifesteren, maar wel een extra en onverwachte 10,- euro. Dat hoeft ook niet als fysiek geld naar je toe te komen, misschien krijg je een onverwachtse korting op iets wat je toch al zeker weten zou aanschaffen. Neem kleine stapjes en begin te letten op alle kleine succesjes zodat je geloof groeit. Als je geloof aangesterkt is kun je altijd jouw originele creatie manifesteren.

   

Overtuigingen

We hebben bijna allemaal overtuigingen over onderwerpen zoals geld, liefde, religie, politiek, geluk, succes en nog veel meer. Deze overtuigingen hebben we vaak overgenomen van anderen in onze omgeving, ouders, leraren, partners en bekendheden. Ook hebben we overtuigingen die zijn opgebouwd door onze ervaringen uit het verleden. Iets wat al een aantal keer mis gegaan is, beschouwen we al snel voor iets wat nooit lukt.

We nemen hier als voorbeeld de overtuiging: ‘het geld groeit niet op mijn rug’. Een overtuiging met het gevoel dat er niet genoeg geld is om alles te kunnen kopen wat we graag willen. Vaak nemen we deze overtuiging over van ouders, die dit in onze kinderjaren meerdere malen aan ons verteld hebben.

Wat gebeurt er als we proberen geld te creëren: We zetten onze creatie uit, maar in ons onbewuste hebben we de overtuiging dat we niet genoeg hebben om alles te kopen wat we willen. Doordat we ons gaan focussen op het geld en op het momentum opbouwen voor onze creatie. Bouwen we momentum op voor de overtuiging dat we niet genoeg hebben, aangezien we geld relateren met niet genoeg hebben. Doordat we dus momentum opbouwen voor niet genoeg hebben, zullen we dus meer aantrekken van niet genoeg hebben. We creëren meer ‘puinzooi’.

 

Tip: Wees bewust van jouw overtuigingen en zet waar nodig de overtuigingen om in een positieve overtuiging.

 

Maak in je hoofd, snel en zonder na te denken de volgende zinnen af:

Geld betekent:….

Zo gingen mijn ouders met geld om:….

Mensen met veel geld zijn….

Als je veel geld wilt hebben moet je….

Geld en ik zijn….

Als je deze zinnen afmaakt kom je er snel achter wat jouw overtuigingen over geld zijn. Je kunt elk willekeurig ander onderwerp ook gebruiken, in plaats van geld. Als je antwoorden allemaal positief waren heb je waarschijnlijk niet veel moeite met geld creëren. Als je antwoorden negatief waren weet je dat je bewust of onbewust, negatieve overtuigingen over geld hebt.

Doordat je bewust bent geworden van jouw overtuigingen weet je ook welke vibe en onderliggende emoties je hebt bij de onderwerpen. Doordat je bewust bent kun je overtuigingen die een negatieve invloed hebben op jouw creaties omzetten naar een positieve overtuiging. In kleine stapjes. Stel je zelf vragen, of het echt en altijd zo is als jij nu denkt. Als jouw eerste gevoel bij ‘mensen met veel geld zijn… ‘slecht’ is  bijvoorbeeld, kun je jezelf gaan afvragen: is echt iedereen met veel geld slecht? En is het geld wat deze mensen voor jou gevoel ‘slecht’ maakt, of zou dat ook door andere factoren kunnen komen?

  

Is dit echt wat je wilt?

Vaak als we beginnen met het creëren van onze toekomst, vragen we spullen of geld. We denken verder niet na waarom we deze spullen willen. We vragen om miljoenen, luxe spullen, kinderen, huizen en vakanties. Dit alles wordt vaak gevraagd vanuit ons hoofd en we vergeten de werkelijke reden waarom we dit vragen.

Je hebt je creatie uitgezet en je wilt graag geld creëren. Als je verder gaat denken, kom je er achter dat je dit geld wilt omdat je een huis wilt kopen.  Maar waarom wil je dit huis kopen? is dit omdat je een vaste plek wilt om te leven. Waarom wil je deze vaste plek om te leven? is dit omdat je een veilige omgeving wilt voor je kinderen. Waarom wil je een veilige omgeving voor je kinderen? is dit omdat je wilt dat ze gelukkig opgroeien. Als we dus doorgraven naar de werkelijke reden waarom je dit geld wilt creëren is dit dus, in dit voorbeeld, omdat je wilt dat je kinderen gelukkig opgroeien. Waarom maken we dit niet als creatie doel i.p.v. geld? Je hebt immers een juiste vibe bij het veilig opgroeien van je kinderen en dit is wat je werkelijk wilt.

Dit kun je doen met elke reden waarom je geld, of wat dan ook, wilt creëren en zo zul je zien dat je vaak diepere redenen hebt voor je creaties.

  

Tip:  Vraag jezelf af waarom je …….. (jouw creatie)……  wilt creëren? 

  

Als je niet duidelijk bent naar het universum, zullen jouw creaties niet uitkomen. Je hebt een creatie uitgezet voor geld, maar jouw werkelijke creaties is dat jij een veilige omgeving wilt voor je kinderen. Doordat jouw visualisaties, vibe en gevoel niet met elkaar in één lijn liggen zal jouw creatie niet uitkomen. Jij krijgt weerstand voor geld, want dit is wat je gevraagd hebt en verwacht dat naar jou toe komt. En hoe meer weerstand en frustratie je krijgt hoe meer je van het tegenovergestelde krijgt dus je krijgt weer meer ‘puinzooi’.

  

Loslaten

Wanneer we duidelijkheid hebben over wat we echt willen creëren is het tijd om het los te laten. Vaak proberen we ons bezig te houden met, hoe het naar ons toe zou moeten of kunnen komen en proberen we ons best te doen om wegen te openen voor het universum. Zodat de creaties naar ons toe kunnen komen.

Doordat we ons bezig houden met ‘hoe’ het universum het dan naar ons toe kan laten komen en zelf deuren proberen open te zetten, bouwen we weerstand op. Op den duur gaan we zien dat het universum geen gehoor geeft aan onze deuren die openstaan en begrijpen we niet waarop het universum wacht. We raken gefrustreerd of ons geloof word minder in onze creatie.  Onze vibe wordt lager en we beginnen weer met het op bouwen van momentum voor het tegenover gestelde. We kunnen hierdoor weer puinzooi gaan aantrekken.

  

Tip: Zet je creatie uit, voel in zodat het is wat je wilt en laat het los!

  

Doordat je het loslaat zal na een tijdje al je weerstand minder worden en zal het universum het nu makkelijk naar je toe kunnen laten komen. Maak je niet druk over ‘hoe’ iets naar je toe zal komen. Het universum weet altijd manieren te vinden die je zelf niet had kunnen bedenken. Laat het los en vertrouw daarop. In de tussen tijd is er maar één ding, waar jij voor zult moeten zorgen en waar het universum niks aan kan doen: Zorgen dat jij je zo goed mogelijk voelt en je vibe zo hoog mogelijk is. Weet dat het onderweg is en wacht niet met ‘gelukkig zijn’ totdat het er is, maar start nu.

  

Creëer vanuit je hart

Vaak denken we dat we weten wat we willen creëren, we denken dat het de juiste oplossing is en we denken dat we dit willen hebben of dat dit ons gelukkig kan maken.  Zoals je leest we ‘denken’. Wij als mens zitten vaak veel in ons hoofd, we denken overal over en we kunnen ons soms flink zorgen maken.  Dit is menselijk, maar voor onze creaties heeft denken vaak niet een positieve uitkomst.

Creëren vanuit ons hoofd zorgt er voor dat ons lichaam, de emoties en vibe, niet in lijn liggen met onze focus en creaties. We willen met ons hoofd een vakantie creëren, maar onze emotie vraagt om rust of ontspanning.  Dit zijn twee totaal verschillende dingen. Als je begint met creëren vanuit je hart dan merk je op dat je behoefde hebt aan rust of ontspanning en dan is het aan het universum hoe je aan deze ontspanning komt. Zo zorg je ervoor dat je jezelf niet limiteert.

Ook kan het zijn als we vanuit ons hoofd creëren dat we iets willen zoals vrijheid. Maar dat we er eigenlijk nog niet aan toe zijn om deze vrijheid te krijgen. Dit beteken dat we niet meer kunnen klagen over hoe gelimiteerd we worden door anderen of hoe verschrikkelijk onze 8 tot 5 baan is. Soms vinden we de slachtofferrol nog zo fijn om in te zitten, maar als we echt vrij zijn kan dit niet meer.

  

Tip: creëer vanuit je hart, niet vanuit je hoofd!  Vraag jezelf af of je echt klaar bent om te veranderen.

  

Als je wilt creëren vanuit je hart, probeer naar je gevoel te luisteren. Haal een paar keer diep adem en voel wat er in jou leeft. Je voelt aan je creaties als dit iets is wat vanuit je hart of vanuit je hoofd komt. Soms duurt het even, maar je zult het voelen.

Het krijgen van puinzooi i.p.v. het creëren van jouw dromen heeft te maken met verschillende onderwerpen en er zijn meerdere componenten die mee kunnen spelen. Het is niet altijd makkelijk om dit patroon om te draaien, maar ik ben ervan overtuigd dat als je deze tips volgt en ze gebruikt bij het creëren van jouw toekomst. Dan zul je veel makkelijker positieve resultaten kunt aantrekken en het creëren van puinzooi kunt stoppen.  Ook jij kunt behoren tot de mensen die wel alles krijgen wat ze willen!

  

Bron: Maurice Kok (http://www.mauricekok.com) via inspirerendleven.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.