Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 13 juli 2020 @ 12:38 door Calamandja , 310 keer bekeken

Leven in je waarheid is een prachtig iets. Als je je leven leeft vanuit een authentieke plek (wat voor jou op dit moment authentiek is), dan creëer je actief het leven waar je naar verlangt. Je hebt dan de grootste kans om meer vreugde dan pijn te ervaren, en meer uitbreiding dan samentrekking.

Een authentiek leven = een leven met een doel

Authentiek leven betekent ook dat je een leven met een doel leeft. Dat is waarom authentiek leven volgens mij zo belangrijk is. Je kwam hier om een rol te vervullen en hoe dichter je staat bij wat voor jou de waarheid is, hoe dichter je komt bij het vervullen van dat doel.

Handel je vanuit je doel, dan zul je de grootst mogelijke tevredenheid in je leven voelen. En dat is het hele punt! Hoe doelgerichter je bent, hoe beter je je zult voelen.

Hieronder vind je tien gewoonten van mensen die leven vanuit hun doel om je te inspireren en te helpen dichter bij je waarheid te komen en een leven te leven zoals je het liever zou leven.

  • De meningen van anderen brengt ze niet in de war

Er zullen altijd mensen zijn die denken dat wat je doet niet goed is. We hebben allemaal geconditioneerde ideeën over hoe we ons ‘zouden moeten’ gedragen, wat voor dingen we wel en niet zouden moeten doen, wat voor banen we zouden moeten hebben, enzovoort. Mensen die hun waarheid leven, kunnen luisteren naar de mensen om zich heen zonder hun weg te verliezen door de kritiek of de vragen. Ze staan in contact met hun eigen middelpunt, dat is wat ze leidt en aanstuurt.

  • Ze zien andere perspectieven vanuit compassie

Mensen die in hun waarheid leven kunnen open en eerlijk luisteren naar anderen. Ze horen alles wat de ander te zeggen heeft. Ze hebben vaak meer interesse in het beter begrijpen van hun gesprekspartner, die ze beschouwen als een uniek individu, en zijn niet zo bezig hun eigen meningen en gedachtes te rechtvaardigen op basis van wat hun gesprekspartner ze vertelt.

  • Ze hebben de goedkeuring van anderen niet nodig voor hun zelfvertrouwen

Ze hebben geen probleem met een meningsverschil. Want, nogmaals, ze leven hun leven vanuit hun interne kompas, wat wil zeggen dat niet iedereen die ze spreken het eens hoeft te zijn met wat ze doen of met wat zij voelen dat de waarheid is. Ze begrijpen dat de waarheid zeer individueel en subjectief kan zijn, en daar hebben ze vrede mee.

  • Ze maken hun eigen keuzes

Mensen die authentiek leven vragen heus wel om hulp als ze dat nodig hebben, en ze denken na over de meningen van mensen die ze respecteren, maar uiteindelijk maken ze zelf hun eigen keuzes. Ze nemen wat ze horen en gaan dan bij zichzelf te rade en kiezen vanuit hun binnenste.

  • Ze nemen verantwoordelijkheid voor zichzelf

Als je je hoogste waarheid leeft, dan verstop je je niet meer door anderen de schuld geven. Mensen die deze weg bewandelen beseffen zich dat ze ALTIJD een keuze hebben, en dat iets ze overkomt door de keuzes die ze zelf gemaakt hebben. Ze begrijpen ook dat ze een keuze hebben over hoe ze reageren op wat anderen met hun leven doen. Ze spelen nooit de slachtofferrol, omdat ze begrijpen dat ze autonoom zijn in wat er toe doet. Niemand heeft de taak om iets voor ze te doen. Ze sturen hun eigen schepen en verzinnen geen excuusjes voor wat er gebeurt.

  • Ze doen geen concessies op wat ze nodig hebben

Authentieke personen begrijpen dat ze zich niet hoeven te schamen voor het vervullen van hun behoeftes. Deze mensen begrijpen dat we in de wereld leven met anderen, en dat we het leven daarom moeten benaderen met compassie en gemak voor iedereen. Ze begrijpen hoe ze een milieu om zich heen kunnen creëren waarmee ze kunnen voorzien in hun behoeftes op een manier die voor iedereen het meest harmonieus is. Er is altijd een manier om dingen nog vrediger op te lossen, en dat is hoe een authentiek persoon haar behoeften vervult. Ze maken van zichzelf ook geen martelaar, die zichzelf opoffert voor anderen, omdat ze begrijpen dat dat op de lange termijn helemaal niemand goed doet.

  • Ze begrijpen dat ‘egoïstisch’ zijn helemaal niet ‘egoïstisch’ is

Mensen die hun waarheid bewandelen, begrijpen volledig dat je niets kunt geven als je niets hebt. Deze mensen nemen iedere dag de tijd om hun voorraad aan te vullen door dingen te doen die verzorgend en verkwikkend werken. Ze voelen zich nooit schuldig dat ze voor zichzelf zorgen, omdat ze begrijpen dat ze net zo waardevol zijn en net zoveel liefde en aandacht verdienen als alle anderen, en dat ze veel effectiever kunnen geven als ze hebben wat ze nodig hebben.

  • Ze nemen elke dag de tijd om naar binnen te kijken

Dit is één van de dingen die duidelijk verschillen tussen mensen die in hun waarheid leven en mensen die dat niet doen. Als je in je waarheid leeft, dan pauzeer je elke dag even om te kijken hoe het met jezelf gaat. Je kunt je waarheid niet bewandelen als je niet weet wat je waarheid is! Door iedere dag een tijdje in stilte na te denken, zijn deze mensen in staat iedere dag in de waarheid te leven.

  • Ze voeden en verzorgen hun lichaam

Ze begrijpen dat hun lichaam meer is dan een voertuig hier op Aarde, dat het een fijngevoelige machine is dat ze door zo’n beetje alle situaties heen kan leiden. Deze mensen weten dat hun lichaam een middel is dat ze in kunnen zetten in hun tocht om hun meest authentieke leven te leven. Ze zijn zich er bewust van hoeveel het ze oplevert als ze echt voor hun lichaam zorgen. Hun fysieke aspect verzorgen is een daad van eigenliefde dat over vloeit naar de rest van hun leven.

  • Ze oordelen niet over anderen

Ten slotte zijn mensen die in hun waarheid leven barmhartig en medelevend naar hun medemens – los van of de persoon waar ze contact mee hebben in zijn of haar eigen waarheid leeft. Deze mensen begrijpen dat iedereen op een unieke reis is en dat het oordelen en afkeuren van mensen niemand ten goede komt. Aangezien authentieke mensen zo zelfverzekerd zijn, hebben ze van nature al minder de neiging om anderen te beoordelen op wat ze doen. Je voelt verwelkoming en acceptatie als je rond een authentiek persoon bent.
 
Wat denk jij? Herken je jezelf in wat van de punten op deze lijst? Ken je iemand waarvan jij denkt dat ze hun meest authentieke leven leven?

 
Bron: nieuwetijdskind.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.