Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 03 april 2014 @ 19:38 door Calamandja , 989 keer bekeken

De positieve psychologie, ook wel ook gelukspsychologie genoemd, ontstond in 1999 in de Verenigde Staten, toen professor Martin Seligman, op dat moment voorzitter van de Amerikaanse psychiatrievereniging, besliste zijn fondsen niet aan zieken te besteden maar aan studies over wat de gezonde mens nog gelukkiger kan maken.

Zijn revolutionaire idee heeft tot resultaten geleid. In haar boek over de beweging zet Rebecca Shakland dan ook vijf sleutels voor menselijk geluk op een rij, voor mensen met of zonder een relatie.

1. - Het vermogen om van het leven te genieten ontwikkelen, meer positieve dan negatieve emoties beleven. Het goede nieuws is dat je dat kan leren en ontwikkelen.

2. - Zich aanpassen aan de gebeurtenissen in het leven, zoals tegenslag en stress.

3. - Tot een emotioneel evenwicht komen waar je zowel je positieve als negatieve emoties onder controle hebt.

4. - Tot een sociale groep behoren.

5. - Waken over een spiritueel welbevinden dat volgens Rebecca Shakland overeenkomt met "het gevoel deel uit te maken van een grotere werkelijkheid en een zin aan het leven te vinden". Dat laatste is niet noodzakelijk mystiek. Zich op de opvoeding van de kinderen toespitsen of een passie hebben past bijvoorbeeld helemaal in die optiek.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.