Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 31 mei 2015 @ 16:58 door Calamandja , 1125 keer bekeken

Volle maan 2 juni 2015 – Gras…

 

Dinsdag 2 juni 2015 is het volle maan. De volle maan activeert je creatieve vrouwelijk (yin) kracht als tegenpool van je mannelijke reactieve (yang) kracht. Beide hebben dezelfde letters, maar willen anders benaderd worden. Het is een goed idee om op deze dag te vasten, omdat het lichaam dan alle stoffen zeer goed opneemt, helaas ook de voedseltoevoegingen. Onze weefsels nemen meer water op en het bindweefsel wordt zachter. De maan van deze maand heet de grasmaan en staat voor groei. Deze maan kun je het spiraal van je leven lopen, van binnen naar buiten. Sta even stil bij de plannen die je in werking hebt gezet en die nu nog steeds groeiende zijn…. Voel hierbij ook de dankbaarheid en liefde die je hebt ervaren. Ter afsluiting kun je liefde en dankbaarheid aan de groeikracht van de natuur schenken! Vier dat het volle maan is!

De maan

De maan is vierenhalf miljard jaar geleden ontstaan door een botsing met een ander hemellichaam. Letterlijk een geschenk uit de hemel. Zonder de maan zou de aardas niet stabiel zijn en voortdurend kantelen. Het gevolg hiervan zou een onleefbaar en onstabiel klimaat zijn. Mensen en dieren zouden het dan niet lang hebben uitgehouden. De invloeden van de maan zijn meetbaar in getijden, de groei van planten en het gedrag van mens en dier. De verandering van de getijden, eb en vloed, is voor 60% toe te schrijven aan de maan, de zon doet de rest. Als de maan aan een kant van de aarde staat, trekt zij al het water op aarde naar zich toe. Terwijl de maan om de aarde draait wordt het water meegetrokken. Het lijkt het meest op touwtje trekken tussen de zon en de maan.

Meditatie

Tijdens de volle maan is het makkelijker om in jezelf te keren, het denken te overstijgen en het licht in jezelf te ervaren. Het rationele aspect van het leven wordt minder makkelijk te benaderen. Omdat veel mensen constant in een rationeel patroon gedwongen worden (maatschappelijk en sociaal) ervaren zij ‘problemen’ tijdens de volle maan. De volle maan meditatie verjongd je lichaam en geest en kan helderheid geven waar vraagtekens gezet zijn, juist niet door er over na te denken, maar door het in te voelen. Dit kan door bijvoorbeeld door meditatie. De Volle Maan meditatie bij GAIA wordt begeleid door Mira ‘Daleep Kaur’ Maas, Kundalini en Mindfulness lerares. Kijk voor meer informatie op GAIA – Volle Maan meditatie.

Hooggevoelig

Ben je hooggevoelig of hoogsensitief? Dan kun je soms meer extra energie hebben tijdens volle maan of ben je juist extra prikkelbaar en slaap je ook slechter. Volgens Femke Grijs kun je in het licht van de volle maan dingen opladen zoals bijvoorbeeld edelstenen. Je kunt ook een glas of een glazen kan water in het maanlicht zetten. Dit kan binnen op de vensterbank of buiten, zorg ervoor dat er zoveel mogelijk maanlicht op het glas of de kan kan schrijven. Voel wat het met je doet als je dit water overdag opdrinkt. Meer tips lezen over hooggevoeligheid en slecht slapen bij een volle maan? Lees het hier.

De vrouw

De maan is prachtig en mysterieus. De maan staat symbool voor de cycli van het leven, van de geboorte tot de dood en de wedergeboorte daarna. De maan is ook verbonden met de vrouw. Vrouwen zouden zo wisselvallig zijn als de maan, meerdere gezichten en stemmingen hebben. Al die vervelende vrouwenkwaaltjes van tegenwoordig zouden worden veroorzaakt door het verzwakken van de band die vrouwen met de maan hebben. Niemand houdt meer rekening met de stand van de maan bij het aangaan van vriendschappen, het oplossen van emotionele problemen of zelfs de menstruatie.

Wat voor grip heeft de maan op ons?

De maan heeft invloed op ons lichaam, want ons lichaam bestaat 60% uit water en de maan heeft ook invloed op water. Je kunt zelfs de maan voelen. Hoe voller de maan wordt hoe makkelijkere de energie van de maan te voelen is, het beste tussen je handen. Wetenschappelijk is vastgesteld dat wij, mensen reageren op een volle maan. Mensen slapen tijdens volle maan slechter en slaapwandelaars zijn tijdens volle maan het meest actief. Mensen met de gewoonte om alcohol te drinken, al dan niet verslaafd, grijpen tijdens volle maan eerder naar de fles. Dat er tijdens volle maan meer kinderen worden geboren vergeleken met andere maanfases is een vaststaand feit. Niet al het bijgeloof is even aannemelijk. De uitkomst of uitwerking ervan is namelijk moeilijk te controleren.

We kunnen concluderen dat de invloed van de maan meestal beperkt blijft tot volle maan. De andere fases, afnemende maan, nieuwe maan en wassende maan, hebben niet veel meer te bieden dan een paar bijgelovige spreuken. Bekijken we de hele cyclus van de maan, dan blijkt dat de invloed hiervan voornamelijk van toepassing is op de vrouw. De menstruatie, vroeger maanstonden genoemd, loopt inderdaad gelijk met de fasen van de maan. De gemiddelde tijd tussen twee menstruaties is evenredig aan de periode tussen twee volle manen, 28 dagen. De maan werd door vrijwel alle volken gezien als vrouwelijk, maar de Germanen zagen dat anders: Mani was een jongen, hij deed niets anders dan de maan door de lucht te trekken in een kar getrokken door een paard. Net als bij Sol, de zon, was de maan zelf geen god. De krachten van de maan schreven de Germaanse vrouwen toe aan de moedergodin Frigg en soms aan de vrouwelijke godin van de liefde, Freya. Wij beginnen onze grip op de maan langzaam te verliezen. Volgens wetenschappers groeit de afstand tussen de aarde en de maan elk jaar met vier centimeter. Dat kan op termijn grote gevolgen hebben voor ons klimaat. Of de maan weer bij zinnen zal komen en ons als moeder weer beschermend zal omarmen is een vraag voor de toekomst.

Tip:
Ga na of je de werking van de maankrachten kunt herkennen door te observeren hoe je je voelt ten opzichte van de maanstand. Leef meer in het ritme en in harmonie met de maan. Vergelijk eens een heet bad bij volle maan met een heet bad bij wassende maan. Doe dingen vaker op dié dagen waarbij het resultaat effectiever is. Ga niet over je grenzen door je krachten, ritmen en behoeften te ontkennen. Je kunt je lichaam, geest en ziel beter ondersteunen!

Laat je betoveren door de krachten van de maan, ze doet meer voor je dan je denkt.

Bron: inspirerendleven.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.