Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 23 september 2012 @ 14:43 door Calamandja , 1177 keer bekeken

5 tips voor leven in het nu

   

De gedachte alleen al om de belastingformulieren in te vullen, is telkens een wekenlange kwelling. En nu ik er weer aan terugdenk, begint het opnieuw te tintelen. Er is maar één conclusie mogelijk: ik moet nodig wat meer leven in het nu.

   

Eckhart Tolle, de spirituele leraar, zei het al: Het hier en nu is een plek waar de meeste mensen zelden of nooit komen. Maar gelukkig valt het te leren. Hier zijn een paar eenvoudige wegwijzers, die je op ieder moment van de dag even kunt oefenen.

   

1. Zet je voeten ferm op de grond. Als je contact maakt met de aarde heb je letterlijk een stevig fundament onder je voeten.

   

2. Let op je ademhaling. Luister een paar momenten goed naar het ritme van je in- en uitademing. Je hoeft er niets aan te veranderen. Gewoon goed luisteren.

   

3. Eet met aandacht. Neem iedere hap van je maaltijd met vol bewustzijn. Pauzeer een paar seconden voordat je de volgende hap neemt. Proef de smaak, de textuur.

   

4. Doe korte meditaties. Doe ze als je voor het stoplicht staat, als je een nieuwe email opent, als je de telefoon hebt neergelegd... Het vinden van zulke concrete momenten is belangrijk.

   

5. Heb je een probleem? Stel jezelf die vraag – en bedenk dat de meeste problemen ofwel in het verleden bestonden ofwel in de toekomst zijn geprojecteerd. 

    

Bron: Ode MagazineReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.