Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 01 januari 2012 @ 12:29 door Calamandja , 1427 keer bekeken

De uitdaging: verander je gew…

   

Denk jij dat gewoonten lastig te veranderen zijn?  Mis! Het blijkt dat mensen  maar 30 dagen nodig hebben om een nieuwe gewoonte aan te leren of van een oude af te komen. Dus, bedenk iets wat je altijd al wilde, of gewoon iets wat je heel leuk lijkt om eens te doen en doe het een maand lang elke dag: een 30 dagen Challenge

   

Is er iets wat je altijd al eens wilde doen, maar gewoon nog nooit hebt gedaan? Probeer het eens voor dertig dagen.
   
Het idee is heel simpel. Ze zeggen wel eens 'Old habits die hard', maar wat blijkt? Mensen hebben maar 30 dagen nodig om een nieuwe gewoonte aan te leren of van een oude af te komen. Dus, bedenk iets wat je altijd al wilde, of gewoon iets wat je heel leuk lijkt om eens te doen en doe het een maand lang elke dag. Een 30 dagen Challenge.
   
Matt Cutts, engineer bij Google heeft al vele 30 dagen Challenges achter de rug en vertelt in een TEDtalk wat hij daarvan leerde. Matt stelde zichzelf bijvoorbeeld eens tot doel om iedere dag een foto te maken, dertig dagen lang. En het bijzondere was dat de dagen niet voorbijvlogen, zoals gewoonlijk, maar dat hij zich nog precies kan herinneren waar hij was en wat hij deed die dag. Een leuk gevolg is ook dat je je zelfvertrouwen een boost geeft door voor jezelf elke maand een nieuwe, uitdagendere 30 dagen Challenge te verzinnen en die ook te voltooien. Een andere uitdaging die Matt zich ooit stelde was om elke dag naar zijn werk te fietsen, een maand lang. Voor hij het wist was hij van een computernerd die aan zijn beeldscherm vastgelijmd zit, veranderd in een man die iedere ochtend sportief naar zijn werk fietst en het nog leuk vindt ook. Zijn nieuw ontdekte sportiviteit heeft zelfs geleid tot het beklimmen van de Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika. 
 
Bovendien blijkt niets te gek voor een 30 dagen Challenge, want als je het maar graag genoeg wil, kun je alles waarmaken in 30 dagen. Heb je bijvoorbeeld altijd al een roman willen schrijven? Met 1.667 woorden per dag heb je na een maand een boek van 50.000 woorden. Het zal misschien geen heel goed boek zijn, maar als iemand vraagt wat je doet, kun je voortaan wel zeggen ‘ ik ben schrijver’.
   
Waarom nu die kleine acties, dertig dagen lang? Waarom niet één groot doel, voor het komende jaar bijvoorbeeld? 'Er is niks mis met een groot, uitdagend doel', stelt Matt. Maar kleine, duurzame veranderingen, hebben veel meer kans om ‘erin te blijven’. Zoals al gezegd: het duurt ongeveer dertig dagen om iets nieuws tot gewoonte te maken, dus wanneer je iets kleins, bereikbaars doet is de kans veel groter dat het beklijft. 
   Dus, wat heb jij altijd al willen doen? Zoals Matt zegt: de komende dertig dagen gaan vanzelf voorbij, of je het nu wilt of niet. Dus, waarom niet? Bedenk iets wat je altijd al eens zou willen doen en probeer het dertig dagen lang vol te houden.
   
30 dagen Challenge–ideeën:

Maak elke dag een foto van iets moois/leuks/opvallends
Schrijf elke dag iets op waar je dankbaar voor bent 
Leer elke dag een nieuw woord 
Mediteer iedere dag 15 minuten 
Lees elke dag ... pagina’s in een bepaald boek 
Leer of probeer elke dag iets nieuws 
Maak iedere dag een tekening of doe iedere dag een puzzeltje 
Stuur iedere dag iemand een kaartReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.