Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 01 februari 2014 @ 22:47 door Calamandja , 1663 keer bekeken

Toen ik mezelf begon lief te hebben, kon ik zien dat emotionele pijn en lijden alleen waarschuwingen zijn, dat ik niet mijn eigen waarheid leef.
Nu weet ik: dat is AUTHENTICITEIT.

   

Toen ik mezelf begon lief te hebben, had ik meer dan veertig jaar mijzelf weggecijferd terwijl ik onbewust wist dat ik mezelf niets gunde om een ander plezier te doen. Nu weet ik dat op het moment dat ik mijzelf lief heb, ik me herboren en tegelijkertijd angstig, spannend, uitdagend en levend voel.

   

Toen ik mezelf begon lief te hebben, ben ik gestopt te verlangen naar een ander leven en kon ik zien dat alles rond om mij een uitnodiging is om te groeien.
Nu weet ik, dat is RIJPHEID.

   

Toen ik mezelf begon lief te hebben, probeerde ik als eerst nee te zeggen en dat ging helemaal niet goed. Ik voelde me vreselijk schuldig en maakte me misselijk. Ik voelde me niet meer herboren en ik vond mezelf absoluut niet aardig. Ik kreeg het gevoel dat ik de mensen om me heen in de steek liet. Nu weet ik dat op het moment dat ik mijzelf lief had, ik koos voor mezelf en niet voor degene die mij dit schuldgevoel gaf. Ik kies voor degene die het beste met mij voor hebben, me in mijn waarde laten en me accepteren zoals ik ben. Zoals ik anderen ook in hun waarde laat. Er is geen fout of goed en alleen maar een (bewuste) keuze.

   

Toen ik mezelf begon lief te hebben, begreep ik dat ik altijd en bij elke gelegenheid, op het juiste moment en op de juiste plaats ben, en dat alles wat er gebeurt, juist is. Vanaf dat moment was ik rustig.
Nu weet ik: dat is VERTROUWEN.

   

Toen ik mezelf begon lief te hebben, probeerde ik in te zien dat “dingen gebeuren met een reden” en probeer ik te accepteren dat de keuze’s die ik maakte ergens voor bedoeld waren. Desondanks de gevolgen van mijn keuzes, hield ik me groot en bleef ik geloven dat alles goed zou komen. Ik hielde me vast aan de dingen die wel goed zijn gegaan en door de mensen waar ik van hou dicht bij me te houden. Nu weet ik dat ik in mijzelf moet geloven en niets anders dan dat.

   

Toen ik mezelf begon lief te hebben, weigerde ik om verder in het verleden te leven en weigerde ik mij om me zorgen te maken over mijn toekomst. Nu leef ik alleen op dit moment, waar alles plaats vind.
Ik leef nu dus „dag voor dag” en noem het VERVULLING.

   

Toen ik mezelf begon lief te hebben, probeerde ik heel hard niet meer om te kijken en niet te denken aan hoe ik vroeger leefde. Het was veel makkelijker gezegd dan gedaan. Nog te vaak betrapte ik mezelf erop dat ik vasthield aan beelden en uitspraken die ooit in het verleden hadden plaats gevonden. Deze deden mij pijn en deze pijn uiten ik in geschreeuw en helaas raakte dit mijn dierbaren. Nu weet ik dat ik niet meer naar het verleden of de toekomst moet kijken. Ik moet leven in het hier en nu; hoe moeilijk het lijkt of is. Hierdoor heb ik geen verwachtingen en word ik ook niet gekwetst.

   

Toen ik mezelf begon lief te hebben, herkende ik dat mijn denken me kan verstoren en me ziek kan maken. Maar als ik verbinding maak met mijn hart, wordt mijn denken een waardevolle bondgenoot.
Vandaag noem ik die verbinding : WIJSHEID VAN HET HART.

   

Toen ik mezelf begon lief te hebben, heb ik meer dan veertig jaren lang gepiekerd en dat deed ik dag in dag uit en nacht in, nacht uit. Al van kleins af aan kon ik nooit binnen twee uur in slaap vallen, omdat ik aan het “dagdromen” was in mijn bed. Nu weet ik dat ik door het piekeren mezelf te lang onnodig wakker hou en daardoor weer mezelf tekort schiet. Ik sliep net te weinig waardoor ik afhankelijk werd van verslavende middelen. Uiteindelijk heb ik mezelf zover kunnen zetten om de verslaving door te zetten met alle excuses van dien en raakte ik in een stramien van “gewoontes”. Nu weet ik dat ik andere gezonde en goede methodes kan gebruiken om wel snel in slaap te komen. Wat ik nu weet, houdt mij weg van de verslavende middelen.

   

Toen ik mezelf begon lief te hebben, heb ik me bevrijd van alles wat niet gezond voor me is, voedsel, mensen, dingen, situaties en vooral wat me naar beneden haalde, weg van mijzelf.
Aanvankelijk noemde ik het “gezond egoïsme” maar nu weet ik: dat is LIEFDE VOOR JEZELF.

   

Toen ik mezelf begon lief te hebben, begreep ik wat “echt goed” voor me is. Het zijn de combinaties van diverse zaken die mijn leven aanvullen voor een gezonde ik. Het is niet alleen gezonde voeding wat mij kracht gaf, of de supplementen gebruik die mijn tekorten aanvullen, of dat ik die wandeling neem van een uur lang of nog net geen uur lang ga joggen en uiteindelijk mijn spieren overbelast, of mijzelf afkeur voor de spiegel omdat ik me niet nuttig vind. Het is de combinaties van het bewustwording van alles wat ik doe en dat doe ik voor mezelf. Weten wat ik doe, maakt mij sterker en ik hoef tegen niemand iets te verantwoorden voor wat ik doe met mijn lichaam, verstand, geest en gezondheid. Ik kan veel beter situaties relativeren en uitleg geven aan mijn dierbaarste en voor die er oor voor heeft, begeleiden voor een betere JIJ.

   

Auteur: Charlie Chaplin

   

Auteur: Tammy WongReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.