Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 17 december 2018 @ 00:40 door Calamandja , 618 keer bekeken

Heb je je wel eens afgevraagd wat jouw zielendoel is? Het is een concept dat in ons allemaal nieuwsgierigheid opwekt. We verlangen ernaar om te weten wat we “zouden moeten” doen; sommigen lijken al vanaf jonge leeftijd te weten wat ze willen met hun leven, terwijl anderen jaren en jaren zoeken, zonder het ooit te “vinden”.
 
In mijn ervaring met werken met mijn cliënten, heb ik gezien dat degenen die gebukt gaan onder de diepste depressies, niet degenen zijn die de meest diepgaande trauma's hebben meegemaakt, maar degenen die het gevoel hadden dat ze geen doel meer hadden in hun leven, ongeacht hun leeftijd. Dit lijkt hetzelfde te zijn voor tieners en jonge volwassenen als voor mensen van middelbare leeftijd. Het woordenboek definieert het woord “doel” als: “Een reden waarvoor iets bestaat.” Dus, het zoeken naar iemands doel, betekent zoeken naar de reden dat deze persoon bestaat op aarde.

Wij hebben als mensen een diepe behoefte om hier thuis te horen en om geliefd te zijn. Als we ons zielendoel leven, hebben onze levens kleur, passie en hebben we het gevoel hier weer thuis te horen.
 
7 stappen om je jouw zielendoel te herinneren

 
Ik heb een lijst gemaakt met 7 stappen om je te helpen jouw zielendoel te herinneren en om er dagelijks naar te leven:
 
1: Stop met zoeken

 
Je kunt je zielendoel niet “vinden”. Het is niet ergens op een stukje papier geschreven, of op de agenda van een kosmische aannemer die jou een bepaalde taak heeft toegewezen hier op aarde. Je antwoord ligt binnenin jou, niet buiten je. Als je gelooft dat het ergens buiten je ligt, ontkracht je jezelf omdat dit geloof impliceert dat iemand anders je je doel moet geven of toewijzen. Dit is niet het geval. Jij kiest om je leven zijn doel te geven. Het proces van je jouw zielendoel herinneren is van nature zelfbeschouwend. Als je je dat realiseert, vind je jouw innerlijke bron van kracht.
 
2: Kies om te bloeien of overleven
 
Kies nu meteen of je hier op aarde bent om te bloeien, of om te overleven. Er is geen middenweg. Je leeft iedere dag met een intentie en iedere dag kies je of je alleen wilt overleven of dat je wilt groeien, evolueren, bloeien. Deze keuze zal de fundering zijn van je doel.
 
3: Accepteer een doel

 
Als je bij deze stap bent, betekent dat dat je jezelf een doel hebt gegeven! Als je hebt gekozen om te “bloeien”, betekent dit dat iedere beslissing die je nu neemt, je bestaan op een of andere manier moet verbeteren. Neem een stap terug en kijk naar je leven. Maken de mensen om je heen je gelukkig? Zijn je relaties met hen grotendeels opbeurend? Of zijn ze giftig? Hou je van je werk? Zijn je hobby’s je passies? Als het je helpt, kun je een lijstje maken van je dagelijkse bezigheden. Begin met wat je doet als je wakker wordt en maak naast alle bezigheden een lijstje waarop je aan kunt vinken of het je een gelukkigere, gezondere, betere versie van jezelf maakt. Deze stap gaat om bewustwording, niet om oordelen of om actie.
 
4: Ontdek je passie

 
Dit is het leuke deel! Als je ergens echt gepassioneerd over bent, gaan er uren voorbij zonder dat je het door hebt. Dingen doen met passie, geeft je energie, het zuigt je niet leeg. Het prikkelt je, het legt je niets op. Denk terug aan wat je leuk vond om te doen als kind.

Als je op zijn minst drie dingen hebt gevonden die je heerlijk vindt om te doen… DOE ZE! Maak deze week nog tijd voor echt leuke dingen. Steek opnieuw je vuur aan. Voel de passie terwijl je bezig bent en voel de tegenstelling met je “normale” gevoelens. Herinner je waarom je deze activiteiten altijd zo leuk vond.
 
5: Maak je passies je prioriteit!

 
Niemand anders gaat jouw planning omgooien om te zorgen dat jij kunt doen waar je van houdt. Zorg dat je in ieder geval 1 à 2 uur per week besteed aan je passies. Deze bezigheden zorgen ervoor dat je voelt dat je leeft. Spreek met jezelf af dat je je passies in je planning verwerkt.
 
6: Verwacht beren op de weg
 
Op dit punt in het proces zul je de meeste weerstand tegenkomen. Je zult waarschijnlijk angst ervaren, een gevoel van onwaarde, een gebrek aan motivatie. Je kunt ook merken dat je geliefden niet achter je staan. Laat je niet opslokken in drama, in jezelf of buiten jezelf. Je enige taak hier is om vast te houden aan je drijfveer en door te zetten – de obstakels horen bij het proces. Als ze er niet zouden zijn, zou je je dromen al leven! Laat de weerstand en angst niet opwegen tegen je verlangen om je doel te bereiken.
 
7: Oefening baart kunst

 
Hier raken veel mensen vast. Ze verwachten professionele auteurs, schilders of atleten te zijn vanaf het moment dat ze besluiten hun droom te gaan leven. Als het je passie is, dan voelt oefenen niet als werk. Het zal juist leuk zijn. Met genoeg tijd en ervaring, zul je die sterspeler worden die je visualiseerde. Laat moeilijkheden in het begin je niet ontmoedigen. Zet door en leer van de uitdagingen in plaats van je erdoor te laten verslaan.
 
NB: Deze stappen kosten je niet je hele leven. Laat jezelf niet langer dan een dag of twee stilstaan bij iedere stap!

Iedereen droomt, degenen die hun dromen leven, kiezen daarvoor.

Bron: Nieuwetijdskind Magazine; Nieuwetijdskind.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.