Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 16 januari 2017 @ 21:16 door Calamandja , 1226 keer bekeken

In ons dagelijks leven worden we op regelmatige basis geconfronteerd met stressvolle situaties, dagelijkse verplichtingen, en nog meer factoren waardoor we soms makkelijk het contact kunnen verliezen met onszelf en moeilijkheden kunnen hebben om innerlijke rust te vinden.

Hieronder volgen 10 tips om je innerlijke rust te kunnen blijven bewaren, ook in stressvolle situaties.

#1. Breng liefde in deze wereld

Ga op zoek naar manieren om meer liefde in deze wereld te brengen. Sta even stil hoe dit voor jou in de praktijk past. Schenk je glimlach, want degene die niet kan glimlachen heeft hem meestal het hardste nodig. Dit brengt meer mededogen en vriendelijkheid en je zal jezelf ook meer geliefd voelen. Als je de dingen meer gaat benaderen vanuit pure liefde, ga je veel meer rust vinden.

#2. Sta in contact met de schepper

Door dat je beseft dat er een kracht is in deze wereld dat oneindig groot is en waar jij een klein onderdeel van vormt, lijken de obstakels op ons pad niet meer zo groot. En we zijn misschien maar een klein stukje van die eindeloze kracht, maar al deze kracht zit wel binnenin ons. We zijn krachtiger dan we zelf denken. Gebruik je kracht en dit voor het hoogste goed van iedereen. Mooie dingen zullen op je pad komen.

#3. Maak elke dag de tijd om met het spirituele bezig te zijn

Dit kan meditatie zijn, yoga, spirituele boeken lezen, bidden, wandelen in de natuur, etc. Het beste is 20 minuten in de ochtend en 20 minuten in de avond. Zoek je eigen rust op, zodat je je hoofd weer leeg kan maken.

#4. Probeer meer te aanvaarden

Bij elke interactie met andere mensen, probeer geen vooroordelen te hebben en je hart open te houden. Vertrouw erop dat dingen gebeuren voor een bepaalde reden. Soms begrijpen we niet waarom iets gebeurt, maar achteraf wordt alles duidelijk. De dingen gebeuren niet altijd zoals je het zelf voor ogen had, maar wel op een manier dat voor jou de beste is en. Zoals men zegt “keep an open mind”. Laat het los en leg het in de handen van het universum. Vertrouw.

#5. Vergeef degenen die je tot nu toe nog niet hebt kunnen vergeven

Door niet te vergeven hou je jezelf gevangen in negatieve gevoelens zoals boosheid, schuld, etc. Ook al vind je dat de persoon in kwestie het niet verdient om vergeven te worden. Doe het voor jezelf. Bevrijdt jezelf.

#6. Herken je eigen fouten

Geef toe waar je zelf fout zat en probeer de dingen recht te zetten. Dit zorgt ervoor dat alle betrokken partijen zich weer goed kunnen voelen en de energie terug kan gaan stromen.

#7. Probeer steeds het goede te zien in anderen

Als je steeds het beste in de ander ziet zonder oordeel ga je dat ook in jezelf zien. Want door de ander te veroordelen, veroordeel je ook jezelf. We zijn allemaal verbonden met elkaar en komen van een en dezelfde bron. Alles wat je uitstraalt, krijg je terug.

#8. Sta stil bij wat je denkt en doet

sta elke avond voor je gaat slapen even stil bij je gedachten en gedrag van die dag. Waar was je negatief en hoe kan je dit omkeren? Dit is een stap tot zelf-correctie en een hele krachtige. Deze stap zal je helpen groeien. Dit is een hele krachtige manier om je leven op een positieve manier te veranderen.

#9. Zegen de wereld

als je gaat bidden, doe dat dan niet enkel voor je eigen leven, maar doe het voor de verbetering van de hele wereld.door het beste te willen voor de ander, komen er ook meer mooie dingen op jouw pad.

#10. Probeer altijd de beste versie van jezelf te zijn

Bij elke interactie, wees gewoon je liefdevolle zelf en laat je licht stralen, laat de wereld zien wie je werkelijk bent.

Door deze tips te volgen blijf je makkelijker in contact met je eigen liefdevolle zelf, waardoor het veel moeilijker wordt om uit balans te raken.

 

Bron: Natacha Vos, Hogerbesef.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.