Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 23 juli 2017 @ 07:59 door Calamandja , 1009 keer bekeken

Laten we beginnen met een korte uitleg van wat het ego daadwerkelijk is.. 

Het ego is onze zelf gecreëerde identiteit, een identiteit die niet onze ware identiteit is. Neem alles waarin je bent overtuigd en gooi het op een hoop. Dus waar je denkt goed in te zijn op school, werk, wat je talenten zijn, welke sport je goed kunt , hoe je persoonlijkheid in elkaar steekt en ga zo nog maar even door.. Gooi dat op een hoop en voila je hebt daar je zelf gecreëerde ego liggen. Dit zijn de door ons zelf gecreëerde aspecten, die voor een groot gedeelte ons leven bepalen als we kijken naar wat we doen, wat we willen en het creëert een hoop drama in ons leven. Deze door ons gecreëerde staat van zijn, het ego dus heeft niets te maken met je innerlijke zijn, met de echte ik… We misleiden onszelf dus door dat wat we door de loop der jaren heen, zelf hebben gecreëerd..

Je zult denken denken, dat kan wel zijn wat je nu zegt, maar hoe verhelp ik dit dan en hoe komt de ware en innerlijke ik weer los van het ego?

Het Ego loslaten via deze stappen

#1 Voel je niet zo aangevallen

Wanneer we ons aangevallen voelen is ons Ego aan het werk. Iemand zegt of doet iets en jij voelt je er vervolgens persoonlijk door aangetrokken en beoordeeld dit als verkeerd. Je ego zegt dan dus: “Hey, wat hier gebeurt is niet goed en jij moet hier op reageren”. Je aangevallen voelen creëert dezelfde negatieve energie als dat wat er gebeurde waardoor je Ego zei dat je in actie moest komen. Ga je hierop in dan kom je in een negatieve en destructieve situatie en dit leidt je weg van je verbinding met de “bron”.

#2 Je hoeft niet altijd te winnen

Winnen of verliezen, wat is dat precies? Het is iets wat het Ego in deze wereld heeft gecreëerd. Het gaat erom dat je je best doet wanneer nodig en het draait er helemaal niet om of je eerste of laatste wordt. Het is niet mogelijk om altijd te winnen, er zijn altijd mensen die sneller, slimmer of sterker zijn. Ik zal een voorbeeld geven: We houden wandelwedstrijden.. Nu komt de eerste persoon om 2 uur eerder binnen als de laatste, is de laatste dan minder als de eerste? Puur omdat diegene 2 uur later binnen kwam? Absoluut niet, diegene heeft hetzelfde pad afgelegd als de eerste, het enige verschil dat we zo 123 kunnen zien is dat er twee uur tijdsverschil is, en wat is tijd? Ze hebben beide hun weg afgelegd en bereikte beiden hetzelfde punt, dus wat is winnen? Winnen is een door het Ego gecreëerde factor die zegt dat jij beter bent dan iemand anders.. Maar uiteindelijk moeten we allemaal ademen, allemaal eten, allemaal drinken en gaan we allemaal dood. Dus hoeveel beter ben je dan?

#3 Stop met klagen

Je bent het wel met me eens dat klagen ons in het negatieve houdt toch? Ik merk steeds vaker dat mensen dagen lang klagen.. 2 voorbeelden: Griekenland krijgt weer geld van de E.U. Ze moeten geen vluchtelingen toelaten. Maar wat schieten we hier nu mee op, denk er eens over na.. Je creëert hier een negatieve spiraal mee waar je in blijft hangen, je creëert wat je denkt, dus denk je heel negatief dan daalt je vibratie, en trek je negativiteit aan.. Dit klagen komt allemaal van het Ego af, dus ik raad je aan hiermee te stoppen.  Probeer het, ga ervoor om een week niet te klagen en je niet druk te maken over dingen waar je geen controle over hebt, zie hoe je leven een andere wending neemt en je gedachten veranderen.

#4 Je bent niet Superieur

We zijn allemaal gelijk, iedereen komt van dezelfde “bron” en we hebben allemaal een goddelijkheid in ons. We hebben allemaal onze eigen weg af te leggen en we hebben allemaal gekozen om terug te komen op aarde met een bepaald doel, iets wat we willen leren. Maar dan komt het Ego om de hoek kijken en het Ego gaat vervolgens andere beoordelen op hoe ze eruit zien, wat ze hebben bereikt of niet bereikt en hoe intelligent iemand is. En het Ego gaat vervolgens zichzelf op bepaalde aspecten superieur vinden boven een ander.. Bijvoorbeeld: Kijk hem nou, hij leeft op straat.. Kijk haar nou, ze zit in een rolstoel.. Kijk hem, hij loopt mank.. En zo kan ik nog wel even doorgaan.. Dit is het Ego wat zich beter en superieur voelt boven een ander. Maar we allemaal gelijk, allemaal één, allemaal komen we vanuit dezelfde bron en allemaal hebben we een doel waarvoor we hier op aarde zijn gekomen. Luister dus niet naar je Ego en oordeel niet over andere, jij bent niets meer als hem, en hij niets meer dan jou..

#5 Je hoeft niet steeds meer en meer te hebben

Het Ego heeft nooit genoeg en wil meer en meer, ongeacht hoeveel geld, macht of controle je hebt.. Wat je ook hebt bereikt voor het Ego is het nooit genoeg. Wanneer je dit loslaat en niet steeds meer en meer wil hebben dan zul je in plaats van nooit genoeg te hebben, worden overspoeld in overvloed. Dit omdat alles wat je dan hebt en krijgt, voor jou goed is, je zult je geen zorgen meer maken over wat je niet hebt, je creëert daardoor juist het tevreden zijn met wat je wel hebt.

#6 Je hoeft niet steeds gelijk te hebben

Het Ego zorgt ervoor dat je je gelijk wil hebben en dat andere het fout hebben. Dit heeft verband met #4.. Want ook zo stel je je superieur op.. Wat is de waarheid, volgens je Ego heb jij gelijk en is jouw waarheid kloppend.. Maar wat is de waarheid? Dit is maar net van welke kant je iets bekijkt, diegene waar jij een conversatie mee hebt kan het van een totaal andere kant bekijken en hierdoor in zijn/ haar ogen ook gelijk hebben.. Het Ego heeft al vele prachtige relaties verwoest, maar wat je je dient af te vragen: Wat is belangrijker.. Gelijk of Geluk? Gelijk hebben komt van het Ego, ons aardse zijn..  Laat het in je gelijk staan los en creëer het leven en geluk dat jij zelf wil.#7 Maak je niet druk over wat andere van je denkenNatuurlijk is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, maar waarom maken de meeste van ons zichzelf druk over wat andere van ons vinden? Dit is het Ego dat ons bang maakt over wat andere van ons denken.. Maar waarom? Is het belangrijk dat iemand die je niet kent vindt dat (ik noem maar iets) blauw je niet staat? Het gaat erom wat jij vindt en niet iemand anders, je moet jouw gevoel volgen en niet de mening van een ander..

 

Bron: hogerbesef.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.