Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 27 september 2015 @ 23:30 door Calamandja , 1140 keer bekeken

Hoe begin je met mediteren? –…

Meditatie is een energie healing methode met grote gezondheidsvoordelen, maar het wordt vaak over het hoofd gezien door de meeste mensen. Veel mensen zijn geneigd meditatie te vermijden, omdat zij denken dat dit ongemakkelijk is. Als ze het echter proberen en deelnemen aan een groepsmeditatie, merken de meesten dat meditatie vergelijkbaar is met bidden. Het verschil is dat meditatie ze leert de focus en het bewustzijn naar binnen te richten.

Meditatie is goed voor het ontspannen van de geest, het lichaam, de ziel en het draagt bij aan het verhogen van de frequentie. Sommige wetenschappers en alternatief geneeskundigen geloven dat indien de energie in het lichaam op een hogere frequentie zit, het lichaam een sterkere afweer heeft tegen ziekten. Zij geloven dit, omdat studies hebben aangetoond dat micro-organismen die ziekten veroorzaken het moeilijker vinden om in een lichaam met een hoge frequentie tot uiting te komen. Het is aangetoond dat meditatie het immuunsysteem versterkt.

Als aanvulling op het versterken van het immuunsysteem om schadelijke micro-organismen te weren, hebben veel studies ook aangetoond dat meditatie, mindfulness en diepe ontspanning stress kunnen beperken. Daarnaast verbetert het de cognitieve focus en kan het emoties op een positieve manier beïnvloeden.

Om de gezondheidsvoordelen van meditatie te verhogen, moet je leren hoe je je pijnappelklier activeert en hoe je hem kunt gebruiken om hogere frequenties te bereiken. Voor meer informatie over hoe je dit kunt doen kun je het artikel Accessing High Frequency Energy Using Your Pineal Gland (link-engelstalig-red) lezen.

Hoe begin je met mediteren?

Veel mensen die beginnen met meditatie ervaren een hoop onrust in hun hoofd. Dit maakt het moeilijk voor hen om hun hoofd leeg te maken en te kalmeren. Deze ervaring komt veel voor en is niet moeilijk op te lossen. Meditatie gaat om het ontspannen van je gedachten en het focussen op je adem. Je wordt een bewuste observeerder van je ademhalingscyclus, terwijl elke ademhaling rustig in en uit je lichaam stroomt om een diepe ontspannen staat te creëren.

Als meditatie nieuw voor je is of je vind het moeilijk, dan zullen de meditatie tips hieronder je helpen je hoofd leeg te maken. Dit maakt het makkelijker om die diepe staat van ontspanning te bereiken.

Tip 1: Scan je lichaam

Je hoofd is altijd aan het denken en wordt afgeleid door allerlei soorten berichten, dus het leegmaken en ontspannen van je gedachten kan een grote uitdaging zijn. Een truc om van het mentale geklets af te komen: scan je lichaam tegelijk met je ademhaling.
Start door je aandacht te richten op je tenen en vertel ze zachtjes dat ze zich mogen ontspannen. Herhaal dit proces totdat je elk deel van je lichaam hebt gescand, van je benen, buik, vingers, armen, hart tot aan je hoofd. Tegen de tijd dat je aandacht zich echt begint te richten op je hele lichaam, zul je verrast zijn hoe ontspannen je bent geworden.

Tip 2: Mantra’s

Het woord ‘mantra’ komt van twee basiswoorden uit het Sanskriet, “man” betekent geest en “tra” betekent instrument. Een mantra is het creëren van een herhaald geluid of vibratie, met de eigen stem of een instrument, om de gedachten en de geest te verzachten en kalmeren.

De meeste mensen zijn bekend met het woord “OM”, welke vaak gebruikt wordt als mantra. Maar er zijn er nog veel meer! De sleutel is om het geluid of woord te blijven herhalen om de vibratie die het geluid maakt in je hele lichaam te voelen.

Tip 3: Rustgevende muziek

De vibratie en het geluid van rustgevende muziek kan je helpen je gedachten en hoofd te ontspannen, waardoor het makkelijker wordt om in een meditatieve staat te komen. De truc is om muziek uit te zoeken die verzachtend en ‘dromerig’ is, bij voorkeur zonder woorden of gesproken delen. Als je toch de voorkeur geeft aan woorden, worden woorden met verzachtende, rustige klanken aangeraden.

Natuurlijk moet het volume van de muziek laag genoeg staan en niet nadrukkelijk op de voorgrond aanwezig zijn. Let er ook op dat de muziek niet eindigt of halverwege erg veranderd, terwijl je nog in meditatie bent.

Tip 4: Beeldtaal

Als je een verontrustend beeld ziet of eraan denkt, maakt je lichaam het stresshormoon cortisol aan. Je lichaam wordt alert en gespannen. De andere kant van dit fenomeen is dat, indien je je focust op kalmerende en rustgevende beelden, je lichaam zich kan richten op je innerlijke stilte. Daarbij bereid je lichaam zich voor op ontspanning en meditatie. Deze beelden werken krachtig om de energie van lichaam en geest te harmoniseren.

Oefenen, oefenen, oefenen geldt voor mediteren. Dus hoe meer je het doet, hoe makkelijker het wordt om snel de omschakeling te maken naar een meditatieve staat van ‘zijn’. Probeer ook regelmatig te mediteren, zodat je lichaam eraan gaat wennen. Een ding wat je altijd moet doen voordat je gaat mediteren, is zorgen dat je je comfortabel voelt. Als je bijvoorbeeld niet in een fijne houding zit of ligt, maak je het jezelf onnodig moeilijk te ontspannen en je innerlijke rust te ervaren.

Tip 5: Focus je bewustzijn op je hersenen en hart

De meeste mensen die mediteren zijn geneigd hun bewustzijn enkel te richten op hun hersenen. Als dat gebeurt, mis je een belangrijk element uit het meditatie proces. Naast je hersenen is ook je hart een belangrijke factor om je te helpen een ontspannen staat te bereiken.

Een van de meest effectieve methoden om je te helpen een ontspannen staat van bewustzijn te bereiken is door je eerst te focussen op je hersenen. Daarna kun je de activiteiten in je hersenen afremmen door je hoofd te ontspannen en leeg te maken van afleidende gedachten. Als je dit hebt bereikt, breng je je bewustzijn naar je hart en ontspan je je hart, zodat je hersenen en hart samen kunnen gaan werken.

Het kan moeilijk zijn om meerdere minuten achter elkaar je bewustzijn op een specifiek deel van je lichaam te focussen. Als je merkt dat je het moeilijk vind om je bewustzijn te focussen, probeer dan deze vijf technieken om je spirituele bewustzijn te laten groeien.

Bron: nieuwetijdskind.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.