Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 28 juni 2014 @ 20:31 door Calamandja , 2120 keer bekeken

Waarom mediteren? Daarom!

   

Wist je dat 30 Minuten mediteren gelijk staat aan zes uur slaap? Alweer een goede reden dus, om te leren mediteren! Daarnaast weten we inmiddels dat mediteren niet alleen ontspannend werkt, maar ook helpt om de zaken in je hoofd op een rij te zetten en er zo voor zorgt dat stress hanteerbaar wordt, relaties leuker worden en zelfs (zakelijk) succes beter bereikbaar wordt. Reden genoeg voor jou om te leren mediteren? 

   

Voorkom of bestrijd een Burn Out met meditatie

   

Veel mensen denken nog dat meditatie iets is voor mensen die een beetje buiten de maatschappij staan en zelf hun groenten in de voortuin verbouwen. Maar wereldwijd, bij ontelbaar veel multinationals, is meditatie al even gewoon als de bedrijfskantine.

Niet omdat het hip of weer eens iets anders is, maar omdat het aantoonbaar preventief werkt tegen zoveel stress factoren, waar vele van ons in deze soms waanzinnig hectische maatschappij onder lijden. De vele wetenschappelijke onderzoeken, wijzen keer op keer uit, dat meditatie direct werkt, al vanaf de allereerst keer dat je het doet.

   

Andere voordelen van meditatie

   

Enkele voordelen van meditatie op een rijtje:

   

- Minder stress

- Meer energie

- Beter slapen

- Succes in het aantrekken van vrienden en/ of een geliefde

- Een gezonder lichaam en een gezondere geest

- Meer balans in je leven

- Een bewuster, gelukkiger leven

  

Leren mediteren

   

Wanneer je wilt leren mediteren, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld een cursus kunnen volgen bij jou in de buurt, of online. Of je kunt het jezelf proberen aan te leren. Persoonlijk ben ik voor de eerste optie.

Zelf heb ik jarenlang zelf gemediteerd voordat ik uiteindelijk een meditatiecursus heb gevolgd. Daar leerde ik zoveel meer over de verschillende vormen van meditatie, maar vooral ook over de basis van meditatie: concentratie. Ik leerde tijdens deze cursus echt hoe meditatie werkt en hoe het mogelijk is om meditatie voor je te laten werken.

  

Wil je het toch liever zelf leren, dan zijn er verschillende boeken over meditatie die je kunt raadplegen, zoals Mediteren voor beginners (met cd) of Mediteren voor Dummies. Wil je tussendoor (op het werk of thuis) korte meditaties doen, dan kan ik je het boekje ‘Effe zitten‘ ook van harte aanbevelen.

Ook op deze site kun je het een en ander terugvinden over meditatie. Je vindt in de videoalbums van deze club filmpjes over wat mediteren is.

   

Bron: Layla Pansier, spiritueelinfo.nuReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.