Onderwijs en Beelddenken

Geplaatst op zaterdag 07 oktober 2006 @ 21:24 , 391 keer bekeken

Onderwijs en Beelddenken

Nog even een vraagje.

Ik ben zelf werkzaam in het onderwijs en had tot voor kort nog nooit gehoord van beelddenken. Nu heeft u het over vroegtijdig signaleren van beelddenken, wat voor screening is daar voor nodig?
Wij waren overigens erg blij met uw antwoord en denken er over om hem inderdaad naar een studiedag testuren. Alvast bedankt.
ps deze mail geven we ook door aan zijn vorige en huidige school, zodat we gezamelijk er mee aan het "werk" kunnen.

REACTIE

Tja, helaas is nog niet iedereen in het onderwijs op de hoogte van het beelddenken. Terwijl toch ieder mens het doet/kan. We horen zelfs wel eens opmerkingen van leraren die roepen tegen ouders dat beelddenken niet bestaat. Vreemd, want zo'n leraar doet het zelf ook. Het is dan net of je jezelf ontkent!
In 1935 is het beelddenken benoemd en `ontdekt` door de Haagse Logopediste Maria Krabbe. Er is nu nog steeds een Maria Krabbe Stichting die voorlichting geeft aan scholen. Na de WO II heeft pedagoge Nel Ojemann haar werk voortgezet en ze heeft een onderzoeksinstrument gevonden in het Wereldspel. Hiermee kun je kinderen al vanaf een jaar of zes screenen of ze risico lopen op school mbt taal en automatiseren. Pas na het elfde levensjaar kun je echt vaststellen dat iemand een echte beelddenker is (voor meer dan 60% in beelden denken en dus maar weinig met taal).

Voor leraren organiseren wij studiedagen waarin we ze leren met het Wereldspel te werken. Veel scholen hebben hun RT-er al gestuurd, zodat er in de school iemand is die kinderen kan onderzoeken. Deze studiedag heet Beelddenken in de praktijk I. Op 20 april zijn er nog plaatsen beschikbaar voor individuele inschrijvingen. De studiedag kan ook in de school gehaald worden voor het hele team. Een erg inspirerende dag met veel praktijktips/materiaal.
Je kunt kijken op onze website
www.beeldenbrein.nl
 
Daarop staan alle trainingen en lezingen (voor jeugd, ouders, leerkrachten) en onze contactgegevens.

Misschien tot ziens?


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: