Zelfontplooiing voor HSP

Geplaatst op maandag 28 september 2020 @ 18:01 , 719 keer bekeken

 

‘Judith Orloff voegt neurowetenschap, intuïtie en energy medicine samen om te laten zien hoe wij krachtig in de wereld kunnen staan zonder onze compassie en empathie te verliezen.’
– Deepak Chopra

 
Een van de grootste uitdagingen voor empaten en hooggevoelige mensen is compassie hebben zonder de stress van anderen en de wereld om hen heen over te nemen.

In dit boek biedt Judith Orloff de lezer manieren om goed voor zichzelf te zorgen. De perspectieven die ze geeft en de meditaties die ze onderwijst, helpen de lezer niet alleen om tot bloei te komen, maar om ook met succes in het leven te staan, iedere dag van het jaar. Het boek heeft de vorm van een dagelijks advies dat is afgestemd op de seizoenen en nodigt de lezer uit om samen op zoek te gaan naar manieren om positiviteit aan te trekken en stress te vermijden.

In de dagelijkse tips passeert een reeks onderwerpen de revue die bedoeld zijn te ondersteunen en te helpen zich af te stemmen op de cycli van de tijd, het licht en de natuur. Het boek reikt de lezer de mogelijkheden aan te leren goed gecenterd en heel te blijven door te vertrouwen op zijn of haar intuïtie, grenzen te stellen en zijn of haar energie te beschermen.

Bij uitgeverij Samsara verschenen reeds eerder:
- Leven met hooggevoeligheid: tips voor de empathische persoonlijkheid
- Emotionele vrijheid.
 
Recensie
 
‘Mandala’s zijn cirkelvormige figuren met symmetrische elementen. Volgens oude oosterse wijsheden staan ze symbool voor inspiratie en maken ze ons bewust van de oneindigheid van het bestaan en de verbinding met alles om ons heen. In Zelfontplooiing voor hooggevoelige mensen prijkt zo’n mandala op de cover. De buitenrand van een mandala wordt de levenscirkel genoemd en zie je terug in allerlei aspecten van het leven zoals: de zon, de maan, de elementen en de seizoenen. De binnenkant van de cirkel staat voor rust, ruimte en vrede. Het centrum staat symbool voor verbinding. Zie hier het gehele spectrum van een mandala weerspiegelt in de essentie van het nieuwste boek van Judith Orloff.
 
Orloff schreef eerder 2 fantastische werken: "Emotionele vrijheid" en "Leven met hooggevoeligheid" en mag met recht een expert op het gebied van HSP (hoogsensitief persoon) genoemd worden. Voor een empathisch persoon kan het een hele opgave zijn om compassie te hebben zonder de negatieve gevoelens van anderen over te nemen of overprikkeld te raken. In deze nieuwe uitgave heeft zij voor iedere dag van het jaar een beschouwing of meditatie geschreven met een dagelijks voornemen. Zo’n intentie van de dag kan zijn: “Ik zal vandaag liefdevolle ruimte geven aan iemand. Ik zal er helemaal voor de ander zijn.” In de teksten komen de kracht en cycli van de seizoenen aan bod evenals de zonnewende en equinoxen, de maanfasen en de elementen.
 
Het boek wordt op twee fronten te kort gedaan. Allereerst doordat de cover een overwegend roze kleur heeft, zou dat impliceren dat het een boek voor vrouwen is. De kleur roze wordt immers veelal geassocieerd met vrouwelijkheid en zoetigheid. Niks is minder waar. Zelfontplooiing is evengoed geschikt voor mannen. Ten tweede door het te bestempelen als “voor hooggevoelige mensen”. Ervaring leert dat het ook zeer geschikt is voor angstige mensen, de piekeraars onder ons. En zeker ook voor wie een mindfuller of intuïtiever leven wil ontwikkelen. Gebruik het als een orakel, ontspan, stel een vraag en sla het boek op een willekeurige plek open. Je vindt daar een antwoord. Of gebruik het als dagelijkse overpeinzing. Hoe je het boek ook gaat gebruiken, de teksten zitten vol met fijne en veelal subtiele adviezen die je naar een hoger niveau van ontspanning tillen.’
 
Marjan van Druenen- Hebban.nl – mei 2020
 
Zelfontplooiing voor hooggevoelige mensen
Dagelijkse tips voor empathische mensen
Judith Orloff

240 pagina’s - € 22,90


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: