Waar je ook gaat daar ben je - Jon Kabat-Zinn

Geplaatst op zondag 22 februari 2015 @ 20:52 , 515 keer bekeken

waar_je_ook_gaat_daar_ben_je_isbn_978902

'Meditatie is niet zozeer een manier om je terug te trekken uit de wereld, het is veeleer een levenskunst, een methode die het mogelijk maakt te genieten van en vredig aanwezig te zijn bij alles wat je doet, waar je het ook doet - iedere dag weer.'

In Waar je ook gaat, daar ben je zet Jon Kabat-Zinn uiteen hoe de essentie van boeddhistische meditatie - aandacht - deel kan gaan uitmaken van ons dagelijks leven. Veelal aan de hand van voorbeelden die voor iedereen herkenbaar zijn, laat hij zien hoe meditatief leven en werken eruitzien, welke weerstanden we tegenkomen en hoe we daar mee om kunnen gaan. Mediteren betekent niet dat je jezelf een bepaalde methode oplegt om dingen te veranderen, het is ontspannen en aandachtig aanwezig zijn - in stilte maar ook wanneer je de kinderen naar school brengt of het fornuis schoonmaakt.

Dit boek is in zijn eenvoud en levendigheid een diepgaand werk. Het laat beginnende beoefenaars op een aangename, zeer directe manier kennismaken met meditatie en voedt diegenen die al wat langer regelmatig de stilte opzoeken met nieuwe inspiratie en inzichten. Waar je ook gaat, daar ben je onthult de eenvoud en de diepte van het meditatieve pad en leert ons steeds opnieuw open te staan voor de rijkdom van ieder moment.

Bron: Filosofie.nl


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: