knipperende+ogen.gif

25 keer bekeken

Natuurlijke gezondheid

 • dinsdag 31 mei 2022 @ 11:25
  #1

  'De vrouwenbeweging heeft gewerkt aan het terugwinnen van de kennis en de macht van de vrouw. Deze zoektocht heeft geleid tot een verwerping van de patriarchale religie en de wedergeboorte van de Spirituele Vrouwenbeweging die gericht is op de natuur.

  ...

  Wij hebben de ware definities van woorden geleerd, die in het verleden in angst waren gehuld en door verkeerde interpretaties werden verdraaid. Woorden als heks zijn geherdefinieerd in het licht van hun ware oorsprong en aard. In plaats van de boze, uitgedroogde, oude preutsheid van de patriarchale overlevering, kennen wij de heks als een sterke, trotse vrouw, bedreven in de natuurgeneeskunde. Wij kennen haar als een zelfbewuste vrijheidsstrijdster, die opkomt voor haar recht op haar eigen seksualiteit en haar recht om haar leven en gemeenschap te besturen volgens de wetten van de natuur. We weten dat ze werd belasterd, onderdrukt en levend verbrand om haar wijsheid en haar verzet tegen de patriarchale heerschappij.

  ...

  Mijn persoonlijke verhalen bevatten wanhoop en moed, liefde en woede, humor en pijn. Ze worden je aangeboden als een altaarstuk, als een demonstratie van hoe de kracht van de Moeder het leven van een gewone vrouw kan transformeren.' 

   

  Jambalaya
  Memoires, spirituele lessen en natuurwijsheid uit Afro-Amerikaanse tradities

  Luisah Teish
  boek: Jambalaya
  Gewijzigd op 2022-05-31 11:25:38