In het rijk der beelden ben ik koning

Geplaatst op zondag 07 oktober 2012 @ 17:19 , 883 keer bekeken

1.jpg

"In het rijk der beelden ben ik koning" van Magda Jacobs en Tinek Labrujere; Uitgever 'Boek in beeld'.

Een informatief boek over beelddenken 'Levensecht, beeldend, ontroerend, mooi, en ondersteund door theorie en leertips'.Voor ouders, leerkrachten en iedereen die wel of niet in beelden denkt.

In dit boek vind je antwoord op tal van vragen: 

- Hoe ervaar je de wereld als je in beelden denkt? 

- Wat zijn de sterktes en wat zijn de zwaktes? 

- Waarom word je vaak niet begrepen? 

- Waarom ben je snel in denken en traag met woorden? 

- Waarom worden je kwaliteiten en gaven niet gewaardeerd op school en op het werk? 

   

Recensie

Het boek begint met een stuk theorie over het brein en het functioneren ervan in relatie tot beelddenken. Het is een stuk tekst wat zeer begrijpelijk geschreven is, de hersenen zijn immers een complex orgaan.  Het geeft een duidelijk beeld hoe de hersenen van een beelddenker verschillen met die van een woorddenker. Ook gaat dit gedeelte in op hoogbegaafheid en intelligentie bij beelddenken.

Na de theorie volgen de interviews met beelddenkers in zeer gevarieerde leeftijden. Een heel interessant stuk om te lezen. Je krijgt een beter beeld hoe is het is om een beelddenker te zijn, welke obstakels je tegenkomt en ook hoe er mee wordt omgegaan.

Het laatste gedeelte van het boek zijn tips voor mensen die zelf geen beelddenker zijn maar ook tips voor beelddenkers. Handig als leerkracht, en zeer toepasbaar in je klas. Deze beste tip is voordoen, laat ze vooral afkijken. Meer begrip over beelddenken helpt een kind in je groep. Als je je al een tijdje afvraagt waarom een kind het maar niet lukt om te lezen dan kan het zijn dat het kind een beelddenker is. Het wordt in verband gelegd met woordblindheid, beter bekend onder de naam dyslexie.

Ik adviseer dit boek aan leerkrachten, verdiep je in het onderwerp en je wordt een heel hoop wijzer. Vooral de interviews geven je een goede kijk in de denkwijze van beelddenkers. Het boek leest makkelijk weg en is een aanwinst in de orthotheek van je school.

Je kunt het boek bestellen bij uitgever Boek in Beeld, zie www.boekinbeeld.be of www.beelddenken.be .


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: