Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 24 augustus 2018 @ 02:33 door Calamandja , 1121 keer bekeken

Bewustzijnsgroei en spirituele groei

Bewustzijnsgroei en spirituele groei gaan hand in hand en zijn nauw met elkaar verbonden. Bij iedereen is dit proces anders. De één kan heel snel groeien en de ander helemaal niet. Dit is allemaal afhankelijk van jouw ziel. Als jouw ziel er voor gekozen heeft om in dit leven spiritueel te groeien, dan zal jouw ziel allerlei zaken aanreiken om dit mogelijk te maken. Het kan je bijvoorbeeld met bepaalde mensen in aanraking laten komen of een bepaald boek op je pad laten komen. Het kan ook zijn dat juist in dit leven, andere lessen of ervaringen centraal staan. Dan ben je dus niet zo bezig met je spirituele ontwikkeling en bewustzijnsgroei. Allebei deze situaties zijn trouwens prima.

Zielspad volgen

Het gaat erom dat je bezig bent met die ervaring te leren, welke jouw ziel voor dit leven gepland heeft. Het gaat erom dat jij op jouw zielspad zit en dit kan met of zonder spirituele groei zijn. Ook jezelf zijn en niet je gedrag door een ander laten beïnvloeden is zo belangrijk hierin (en vaak moeilijk tegelijk).

Bewustzijnsverhoging

Als je te maken hebt met spirituele groei en bewustzijnsgroei heeft dit vele voor- en nadelen. Als je eenmaal groeit, gaat dit verder en verder. Je kunt namelijk niet achteruit groeien… De kans is aanwezig dat je hele leven in teken hiervan gaat staan. Dit is voor jou dan prima, voor je omgeving misschien lastig. Vaak omdat deze jou niet begrijpt. Wat ook speelt is dat onze ziel niet kijkt naar onze emoties. Onze ziel wil dat we ons zielspad volgen (de afspraken die we van tevoren gemaakt hebben, toen we aan dit leven begonnen). Dat we in allerlei emoties worden getrokken hierdoor, is voor de ziel niet belangrijk.

Emoties

Onze emoties zijn er om de levenslessen die we dienen te leren, moeilijker of intensiever te maken. Als we onze emoties weg zouden laten, zouden we de ervaringen en lessen die we moeten leren veel gemakkelijker op kunnen pakken. Emoties zijn vaak heftig en pijnlijk, maar kunnen juist ook zo mooi zijn. Onze aarde met zijn mensen en zijn emoties zijn de ideale leerschool!

Spiritueel groeien, 24 ervaringen

Wat zijn nu de kenmerken of ervaringen van bewustzijnsgroei of spirituele groei? Elke ervaring kan een voordeel of een nadeel voor je zijn. Als je het nodig hebt om een bepaalde les of ervaring te leren, kan het tijdelijk nadelig voor je emoties zijn. Maar op dat moment voor jou een voordeel, voor je bewustzijnsgroei. Dus bekijk de volgende stellingen niet te zwart/wit. De ervaringen waarover ik schrijf zijn vaak persoonlijk. Ik heb dit zelf zo ervaren. Ik denk dat de meeste van ons dit ook zo ervaren. Alleen voor iedereen geldt dan weer, dat bepaalde ervaringen meer of juist minder in iemands leven aanwezig zijn. We zijn en ervaren allemaal anders!

1 Eenzaam zijn

Vaak verdwijnen vriendschappen door andere interesses. Het is moeilijk om gelijkgestemden te vinden. Als je het pad van bewustzijnsgroei volgt is de kans groot dat je hiermee te maken krijgt. Het is ook wel logisch omdat jouw opvattingen en gedachten, nu afwijken van mensen waaraan je gehecht was. Het is moeilijk om bestaande relaties en vriendschappen te behouden, je kunt niet echt open praten over wat jou boeit… Je gaat op zoek naar mensen die ook zoals jij denken. Ik merk wel aan mezelf dat dit niet zoveel meer uitmaakt als voorheen. Liever kwaliteit met weinig mensen ervaren, dan kwantiteit met veel mensen die anders denken.

2 Niet begrepen worden

Vooral als het je familie betreft is dit moeilijk. Maar ook bij vrienden, werk en in het dagelijks leven is dit moeilijk. Je vindt het vaak moeilijk om over bewustzijnsgroei te praten, mensen oordelen snel als ze weten dat je anders bent. Het vergt veel moed om je niets van anderen aan te trekken en gewoon je mening te geven waar jij voor staat. In familiekringen ben je dan vaak het zwarte schaap of de anders denkende. Dit is moeilijk en kan pijnlijk zijn. Relaties kunnen stuk gaan omdat je partner jou niet meer begrijpt. Dit zijn zeer heftige en pijnlijke processen, waar vele mensen met spirituele groei mee te maken hebben. Uiteindelijk kom je hier sterker uit, alleen kan het soms zo lang duren…

3 Vaak vermoeid zijn

Bepaalde dagen als er veel energie binnen komt kun je onrustig slapen. Vermoeidheid kan tot somberheid leiden. We denken soms dat het aan onszelf ligt. Ik merk bijvoorbeeld dat ik al jaren 9 à 10 uur slaap per dag nodig heb. Als ik daar niet aan toe kom, slaat de vermoeidheid toe. De energie die vanuit het universum naar ons toe komt en de energie van anderen, pikken we allemaal op. Ook de onrust bij bijvoorbeeld volle maan en zogenaamde poortdagen en zonnevlammen hebben invloed op ons. Het is eigenlijk wel lastig als je vaak niet fit bent, om te begrijpen dat energie hier een oorzaak van is. Soms is er natuurlijk wel een medische oorzaak!

4 Heftig reageren

Soms slaan de emoties op hol lijkt wel. Doordat je steeds meer je hart volgt, kun je steeds minder tegen onrecht. Hierdoor kun je fel reageren als jou onrecht wordt aangedaan. Tenminste, ik merk dat aan mezelf. Ik ben het dan daarna ook weer meteen kwijt, het blijft niet meer hangen zoals voorheen. Dit zal voor de een meer merkbaar zijn dan voor de ander, denk ik. Ik ben de rust zelve, maar soms floept er zomaar een reactie uit. Dit deed ik vroeger nooit, volgens mij omdat de sluier of mist van je hart afraakt… Ik ben wel benieuwd hoe anderen dit ervaren trouwens.

5 Levenslessen komen in versneld tempo steeds terug

De grootste leermeesters krijgen de moeilijkste lessen. In ons leven krijgen we door onze ziel steeds levenslessen of ervaringen voorgeschoteld. Onze ziel probeert ons een levensles of ervaring te leren. Hoe verder je groeit in bewustzijn hoe moeilijker, heftiger en regelmatiger je situaties aangereikt krijgt. Het lijkt wel dat als je niveau van levenslessen begrijpen omhoog gaat, je examens om te slagen moeilijker worden. Ook ervaringen echt leren, door ze te ondergaan worden heftiger. Dit maakt het leven heftiger, moeilijker maar zeker ook interessanter. Dit een zwaar en moeilijk proces met voor- en nadelen. En bij iedereen is dit weer net even anders.

6 Moeite met menigtes

Als je drukte van mensen om je heen hebt, raak je van slag. Je kunt hier slecht tegen en wilt vluchten naar een rustige plek. Dit kan ook voor geluiden gelden. Heeft alles te maken met je gevoeligheid, die is gestegen. Hier is weinig aan te doen. Accepteren en aanpassen. Ook dit geldt niet voor iedereen maar je hoort dit regelmatig van anderen die in hetzelfde proces zitten.

7 Zorgen maken over de aarde

Het doet pijn dat je de maatschappij (negatief) ziet veranderen. Je voelt je vaak betrokken bij het behoud van de natuur. Je begrijpt dat Moeder Aarde het moeilijk heeft en wilt helpen om deze situatie te verbeteren. Vaak zijn mensen op zichzelf gericht en heerst er een gedachte van `ik eerst`. Dit doet jou pijn, je wilt zo graag dat we liefdevol en begripvol met elkaar leven op deze aarde. De kans is groot dat je in meer of mindere mate een lichtwerker bent. Dan ga je helpen om jouw steentje bij te dragen, door anderen te informeren of op jouw manier te helpen.

8 Lastig om liefde toe te laten in je leven

Je wordt heel kritisch wat betreft partnerkeuze. Dit is logisch omdat je iemand naast je wilt hebben die je volledig begrijpt. Vaak zijn we in het verleden op dit punt de mist in gegaan. Je zoekt het meer op zielsniveau. Zielmaatje, tweelingziel, soulmate en ga maar door. Waarom zijn deze termen zo populair tegenwoordig? Toen mijn spirituele groei zich ging ontwikkelen, ging het ook fout. Ik leefde met iemand die mij niet begreep. Ik ben nu alweer vele, vele jaren alleenstaand. Het is of de hoofdprijs of helemaal niet. Zo sta ik er in, maar dat geldt niet voor iedereen natuurlijk. Ook dit is een zwaar en heftig proces.

9 Niet thuis voelen op deze aarde

Je hebt het gevoel dat je zo anders bent. Waarschijnlijk weet je dat dit maar een van je vele levens is. Je bent hier om te leren en te ervaren. Misschien is je volgende leven wel op een andere planeet, wie weet. Met het gevoel niet thuis te horen op aarde kun je weinig. Probeer gelijkgestemden te vinden waarmee je kunt praten, dat helpt.

10 Je bewustzijn vergroot

Je wordt je bewust van het universum en zaken als reïncarnatie en spirituele wetten. Je wordt je steeds meer bewust dat we allemaal ons eigen leven creëren. Bewustzijnsgroei is een enorme verrijking van je leven! Ik zou echt niet meer weten wat ik zonder deze groei zou moeten. Voor mij is het een feestje. Dat anderen er anders over denken, maakt me niet meer uit. Voor hen is dat voor dit moment prima. Je gelijk halen heeft geen zin. Ieder moet zelf, vanuit zichzelf ontwaken, wanneer de tijd daar is. Dit is allemaal prima.

11 Je intuïtie verbetert

Je gaat steeds meer voelen. Je gaat voelen of iemand betrouwbaar is. Je intuïtie kan jou uitstekend helpen bij beslissingen nemen. Vanuit het gevoel en het hart. Hoe meer je hierop vertrouwt, hoe meer het je zal leiden naar de juiste zaken. Laat het gebeuren!

12 Universele wetten begrijpen

Je gaat het geheel overzien. Je gaat begrijpen dat alles met elkaar verbonden is. De wet van aantrekking is een mooi voorbeeld. Je gaat begrijpen, dat als je in het negatieve blijft hangen, je niet vooruit komt. Dat positieve gedachten hebben, leidt tot positieve zaken aantrekken. Dit is niet een proces dat je zo maar even oppakt. Sommige processen of veranderingen duren jaren, soms tientallen jaren. Geduld is de grootste levensles, waar we bijna allemaal mee te maken hebben.

13 Beter voor je lichaam zorgen

Je gaat vaak beter voor jezelf zorgen. Een uiting van eigen liefde voor je lichaam. Zelfrespect. De kans is groot dat je minder vlees gaat eten. Je gaat je interesseren voor biologische voeding. Dit gaat vaak vanzelf. Vanuit de gedachte dat het beter is voor je lichaam en de samenleving. Het is vaak een proces met vallen en opstaan. Maar wel een proces dat vanuit je hart komt, zelfliefde!

14 Vanuit je hart leven

Je gaat steeds meer beslissingen nemen vanuit je hart en minder vanuit je hoofd. Hoofd en hart met elkaar verbinden. De waarheid spreken en zijn. Een zeer positieve wending van je leven! Laat je niet van de wijs brengen door anderen, die zeggen dat dit naïef is. Als je jouw hart volgt, komt het uiteindelijk allemaal goed. Alleen er komen hobbels, lessen en tegenstrijdigheden op je weg. Niet altijd gemakkelijk!

15 Leren loslaten en vergeven

Je gaat oude emoties loslaten. Zaken loslaten uit het verleden. Zaken loslaten die niet meer bij je passen. Dit loslaten geeft ruimte voor positieve zaken. Loslaten is enorm belangrijk in jouw groei. Ook vergeven is enorm belangrijk. Als je dit niet doet, blokkeer je jouw groei. Vergeving komt uit het hart en de grote tegenstander van vergeven is je ego. Het ego zal er alles aan doen om jou het gevoel te geven, dat vergeven niet hoeft en dat de ander toch de schuld heeft van… Het ego begrijpt als geen ander dat als jij kan vergeven, je zeer grote stappen in bewustzijnsgroei kunt maken. Dat je dan in verbinding komt met je hart en je hart kunt gaan volgen. Loslaten en vergeven (ook jezelf vergeven) gaan als een soort van rode draad door je bewustzijnsgroei heen. Enorm belangrijke levenslessen of ervaringen die hand in hand gaan met spirituele groei en veranderingen bewerkstelligen.

16 Mensen aantrekken die echt bij je passen

De kans is goot dat je mensen gaat tegen komen uit je zielengroep of zielenfamilie. Je zult je zeer aangetrokken voelen tot hen, omdat je op dezelfde golflengte zit… Omdat je vaak juist niet begrepen wordt, is het belangrijk om zaken te delen met mensen die jou wel begrijpen. Je bent een mens en mag leven!

17 Meer helder zien, horen en of voelen

Dit proces gaat bij ieder in een verschillend tempo. Afhankelijk van zijn/haar gevoeligheid hiervoor. Het komt als de tijd rijp is, forceren heeft geen nut. Dit is een heel interessante ontwikkeling die je door mag maken.

18 Je levenspad ontdekken

Echt wel, daar ga je voor! Hoe meer je dit pad benadert, hoe gemakkelijker alles gaat en hoe gelukkiger jij je voelt. Een mooie voorbeeld is: Werk gaan doen waar je hart ligt. Een proces en tevens een uitdaging. Denk nu niet dat dit zomaar even aangereikt wordt. Je ziel zal dit niet zomaar prijs geven. Eerst ga je vaak een richting op en daarna komt het moeilijke proces om te gaan begrijpen wat nu echt jouw levenspad is. Dit heb je met je ziel afgesproken om te gaan bereiken, voor je aan dit leven begon. Veel mensen zijn hier absoluut niet mee bezig, maar als je er wel mee bezig bent, is het een zeer fascinerend iets om te ontdekken!

19 Van jezelf leren houden

Als je niet van jezelf houdt, blokkeer je jouw spirituele – en bewustzijnsgroei. Je gaat begrijpen hoe belangrijk dit is en hoe goed dit voor je is. Het is vaak een proces van vallen en opstaan. Ook als anderen bepaalde zaken aan jou niet mooi vinden, of jouw gedrag afkeuren. Dan is het zaak bij jezelf te blijven, je niet door anderen van de wijs te laten brengen en jezelf voorop te zetten. Jij bent belangrijk, het belangrijkste in jouw leven. Cijfer jezelf nooit weg! Hou van jezelf!

20 Begrijpen wat onvoorwaardelijke liefde inhoudt

Je gaat steeds meer zelf onvoorwaardelijke liefde in de praktijk brengen. Dit straal je dan weer uit naar de medemens. Als steeds meer mensen ontwaken en het spirituele pad bewandelen, gaan ze ook vaak aan zichzelf werken. Ze gaan leren van zichzelf te houden. gaan stralen en geven dit door aan anderen. Zo kunnen we als samenleving groeien. We zullen samen ons hart moeten openen, naar onszelf, naar elkaar, naar het goddelijke. Dan bestaat er nog maar een ding en dat is liefde… Deze liefde mag uitgroeien naar onvoorwaardelijke liefde. Het woord zegt het al, liefde zonder voorwaarden daaraan te koppelen…

21 Je (zelf)vertrouwen neemt toe

Dit gaat met vallen en opstaan. Dit is vaak een lang proces. Op een gegeven moment maakt het niet meer uit wat anderen over je zeggen. Je weet dat jouw hart, de waarheid voelt en spreekt. Het is moeilijk om te vertrouwen dat veranderingen komen, vaak omdat ze lang duren. Hoe meer je zelf vertrouwt op een goede afloop, hoe gemakkelijker en sneller iets naar je toe komt. Door je bewustzijnsgroei, heb je veel kennis over universele zaken tot je genomen. Het maakt dan niet meer uit, dat alles wetenschappelijk dient te worden bewezen. Jij weet dat het anders zit, jij vertrouwt hierop. Dit maakt jou niet beter dan anderen, het is geen wedstrijd! Hoe meer vertrouwen, hoe meer groei…

22 Vertrouwen op hulp uit het universum

Je gaat op het universum vertrouwen. Hoe meer vertrouwen je hebt in bijvoorbeeld positieve veranderingen, hoe gemakkelijker je deze naar je toe trekt. Je weet dat engelen en opgestegen meesters bestaan en dat ze met liefde willen helpen. Je gaat hier steeds meer gebruik van maken en hierop vertrouwen. Je gaat ook steeds meer je ziel vertrouwen dat deze het beste met je voor heeft, ondanks de heftige en pijnlijke lessen die je voorgeschoteld krijgt. Mensen, boeken, films en voorvallen komen op het juiste moment, om je weer een duwtje in de rug te geven. Sommigen lijken negatief, maar zijn op dieper niveau vaak de beste leermeesters.

23 Je krijgt nieuwe ideeën en je creativiteit gaat omhoog

Sommigen gaan zich uiten in kunst. Het kan op vele gebieden zijn, iedereen is anders. Ik ben zelf artikelen en een boek gaan schrijven. Sommigen hebben enorm de drang om voor zichzelf te beginnen. Het zal vanzelf allemaal op je pad komen, leef je lekker uit!

24 Je kunt sneller manifestatie van je intenties bereiken

Door de hogere trilling, vermindert de tijd tussen het plaatsen van intenties en het manifesteren ervan. Je wordt je meer bewust dat jij een schepper bent van je eigen werkelijkheid. Ook dit gebeurt niet zomaar en is vaak een lang proces. Als je iets erg graag wilt, maar het druist in tegen een te leren levensles of ervaring, heb je gewoon pech. Dit gaat altijd voor, vindt je ziel. Ook de engelen helpen je dan niet, ook zij respecteren de lessen die de ziel wilt leren. Vraag jij wel eens aan de engelen om hulp en komt het maar niet… dat is meestal de reden!

Tot slot:

Ik wil nogmaals herhalen dat spiritueel groeien en bewustzijnsgroei een zwaar en heftig proces is. Het is vaak niet leuk in bepaalde tijden en doet soms erg pijn. Maar, ik zou het voor geen goud willen missen. Ik zou niet meer zonder kunnen en ook al lijkt het dat mensen die nog moeten ontwaken, het vaak gemakkelijker hebben, bewustzijnsgroei is een geweldig proces.

Ieder heeft zijn eigen tempo in spiritueel groeien en voor sommige mensen komt het in dit leven niet aan bod. Dit maakt iemand niet meer, minder of beter of slechter. Ieder heeft zijn eigen levenspad en groei. Oordelen hierover heeft dus helemaal geen nut en kost je zinloze energie. Energie die je juist in positieve zaken kunt steken. Het is geen wedstrijd, probeer niet te winnen. Het maakt niet uit als je verliest. Doe je ding vanuit je hart!

Bron: Paul Wezenbeek; spiri-apps.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.