Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 08 oktober 2017 @ 20:56 door Calamandja , 925 keer bekeken

Na de zomer kan het moeilijk zijn om terug in de realiteit te komen. Wellicht ben je er zoals de meesten even tussenuit of op vakantie geweest, of op zijn minst heb je wat genoten van het betere weer en de aangenamere avonden. Nu de herfst zich helemaal begint te voltrekken, voel je je misschien wat ontevreden over je leven, of begin je het beu te geraken dat alles altijd hetzelfde blijft en er niets verandert. Je voelt je misschien overwerkt of overstelpt. Als dat het geval is, dan is het tijd om een levensdetox te overwegen. Dit zijn onze suggesties voor een levensdetox die je gemoed een vernieuwd gevoel van doelgerichtheid zullen geven.

Maak doelgerichte keuzes

Elke ochtend, zodra je wakker wordt, vraag jezelf; “Hoe wil ik mij voelen vandaag? Wat wil ik bereiken?” doelgericht inbeelden kan echt helpen om te bereiken wat je wil gedurende de dag. Als je dan bewuste beslissingen maakt wat betreft eten, drinken, werken, ontspannen etc., dan maak je stappen om het leven te creëren dat je voor ogen ziet. Kleine stappen.

Neem wat tijd om op te ruimen

Er zijn zoveel manieren waarop je je leven kan opruimen. Niet alleen je huis of je leefomgeving, maar ook je geest. Opruimen is in de mode op dit moment, dus er zijn veel interessante boeken beschikbaar die je kunnen helpen. In tussentijd kan je eens om je heen kijken, en in jezelf kijken, en over ‘rommel’ nadenken.

Wanneer je hopen rommel tegenkomt, dan moet je die opruimen. Als alleen maar denken aan opruimen en sorteren je doodsbang maakt, laat het dan gewoonweg niet zo zijn. Ga taak per taak aan: doe één, en laat de volgende dan voor morgen.

Rommel betekent in vele gevallen dat je te veel van iets hebt. Te veel papierwerk, te veel speelgoed, te veel rekeningen, te veel te doen. Bij het opruimen moet je de focus erop leggen die hopen rommel te doen slinken tot op het minimum. Onthoud, te veel rommel = te veel. Geraak er van af!

Detox je systeem

We zijn er nog niet helemaal uit of een detox (in de letterlijke zin van het woord: bepaalde soorten voedsel en drank consumeren) echt werkt. Wat duidelijk is, is dat eten en drinken op een schone manier je niet zal schaden en het kan helpen om je lichter te voelen vanbinnen en je doelgerichter te maken om een gezonder leven te leiden. Je kan meer kruisbloemige groenten proberen te eten zoals broccoli, kolen en spruitjes om je systeem schoon te maken. Probeer ook een teveel aan chemicaliën te vermijden.

Over die chemicaliën gesproken

Heb je je al eens bedacht hoeveel chemicaliën we in contact laten komen met ons lichaam? Denk aan de zaken die je dagelijks gebruikt: huishoudproducten, wasmiddel, luchtverfrissers, tandpasta, medicijnen, parfum en cosmetica. De chemicaliën in deze voorwerpen kunnen – op zijn minst- ademhalingsproblemen en ontstelde magen veroorzaken. Onderzoek in de Verenigde Staten heeft uitgewezen dat de gemiddelde vrouw negen soorten cosmeticaproducten gebruikt per dag, wat hen blootstelt aan 100 chemicaliën. Wees veilig en beperk je afhankelijkheid aan deze producten. Kies voor organische alternatieven, of maak huisgemaakte producten in plaats daarvan.

Voeg wat spiritualiteit toe aan je leven

In tegenstelling tot wat de meesten denken, hoeft spiritualiteit niet te betekenen dat je religieus moet worden als je dat nog niet bent. Je spirituele noden kunnen beantwoord worden door middel van meditatie, mindfulness, of meer interesse te tonen in de schoonheid van de natuur. Spiritueler worden kan echt helpen om balans te brengen in je emotioneel welzijn.

Kom in contact met de natuur

Probeer zoveel mogelijk naar buiten te gaan en geniet van de groene zones in je buurt. Onderzoek heeft keer op keer aangetoond dat we ons allemaal beter voelen als we toegang hebben tot frisse lucht en groene zones. Mensen reageren niet goed op altijd binnen blijven. Als genieten van groene zones moeilijk is, houd dan echte planten in elke ruimte van je huis gezien ze helpen om de lucht te ontgiften en andere chemicaliën uit de lucht op te nemen.

Week

In onze drukke levens vergeten we vaak de voordelen van een goede weekbeurt. Sommigen onder ons hebben het geluk toegang te hebben tot natuurlijke warmwaterbronnen of bubbelbaden, maar als dat niet lukt, kan je altijd een goed ouderwets bad nemen! Vul je bad met heet water en voeg Epsom zout en essentiële oliën toe. (Lavendel is vooral goed voor een ontspannende aromatherapie) en geniet van een goede weekbeurt.

Een detox van je vriendenlijst

Voel je je neerslachtig, geïrriteerd, gefrustreerd of gestresseerd telkens je bij iemand bent, dan is dat een teken dat je hen uit je leven moet verwijderen. Je hoeft je geest niet te vergiftigen, en je moet zeker geen emotionele manipulatiedoorstaan. Dit kan leiden tot fysieke ongemakken en je zelfs ziek maken. Je kan op zijn minst stellen dat de tijd die je stopt in zorgen maken en plannen maken om die vriend te vermijden, de moeite niet waard is.

Krijg genoeg slaap

Als je vredevol en vreugdevol kan slapen, dan zal je lichaam blijven doen wat het moet doen. Net zoals je auto om de zoveel tijd op onderhoud moet, moet je lichaam tijdens het slapen op onderhoud. Je immuunsysteem gaat aan de slag, en alle schade wordt gerepareerd. Op hetzelfde moment boost je je energieniveau; klaar om de nieuwe dag aan te gaan.

Onderneem een technologiedetox

Ben je te afhankelijk van je toestellen? Is permanente connectiviteit je vermoeid aan het maken? Neem in dat geval even een time-out. De wereld zal niet verdwijnen.
Breng nooit toestellen in de slaapkamer gezien ze het circadiaans ritme verstoren, waardoor je moeilijkheden krijgt om te slapen. Als je uitgaat met vrienden, ga dan eens na hoe asociaal het is om constant op je telefoon te kijken en je berichten te bekijken. Is dat hoeveel je het gezelschap van vrienden en familie waardeert? Het komt over alsof je liever bij iemand anders bent.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.